- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (23.07.2015, 18:14)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu: Preferinţele muzicale pot să dezvăluie principalele trăsături de personalitate ale oamenilor
Preferinţele muzicale pot să dezvăluie principalele trăsături de personalitate ale oamenilor, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie, informează Reuters.
Urmărește
2113 afișări
Preferinţele muzicale pot să dezvăluie principalele trăsături de personalitate ale oamenilor -studiu (Foto: AFP)
Dacă unei persoane îi plac acordurile melodioase ale pieselor interpretate de Norah Jones, atunci acea persoană este cel mai probabil "un empatizator", potrivit autorii studiului, care folosesc acest termen pentru a se referi la un individ care reacţionează la emoţiile transmise de ceilalţi.
În schimb, dacă preferinţele muzicale se îndreaptă spre cântecele trupei Sex Pistols, atunci persoana în cauză este "un sistemizator", un individ care analizează legile de funcţionare şi tiparele care definesc lumea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Studiul, publicat miercuri în revista Plos One, a fost condus de o echipă coordonată de David Greenberg, masterand la Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii Cambridge.
"Deşi preferinţele muzicale ale oamenilor au fluctuat de-a lungul timpului, am descoperit că nivelul de empatie şi stilul de a gândi ale unei persoane prezic genul de muzică care este pe placul acelui individ", a declarat David Greenberg.
"De fapt, stilul cognitiv - care defineşte dacă un om excelează în empatie sau în gândire sistemică - poate fi un indicator mai bun în ceea ce priveşte preferinţa pentru un gen muzical decât un indicator al personalităţii lui", a adăugat coordonatorul studiului.
Cercetarea s-a bazat pe răspunsurile oferite de 4.000 de utilizatori ai reţelei de socializare Facebook care au fost invitaţi să răspundă la întrebările de ordin psihologic dintr-un chestionar şi ale căror preferinţe muzicale au fost asociate cu stilurile lor cognitive determinate de răspunsurile lor.
"Oamenii cu scoruri mari la empatie tind să prefere muzica melodioasă (R&B, soft-rock şi alte genuri alternative), muzica lipsită de pretenţii (country, folk) şi muzica contemporană (electronică, latino, acid jazz şi euro-pop)", au explicat autorii studiului.
"Acestor persoane le displace muzica intensă, precum punk şi heavy metal. În schimb, oamenii cu scoruri mari la sistematizare preferă muzica intensă şi detestă stilurile muzicale melodioase", au adăugat ei.
Studiul a arătat că preferinţele muzicale pot să indice chiar şi stilurile şi curentele muzicale ascultate cu predilecţie de participanţi în cadrul unui aceluiaşi gen muzical - "empatizatorii" preferă jazz-ul melodios, iar "sistemizatorii" preferă jazz-ul complex şi avangardist.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe