- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (10.01.2022, 21:37)
- Mihaela Ionita
STUDIU Răcelile obişnuite pot crea o barieră protectoare împotriva COVID
- Persoanele cu un nivel ridicat de celule T create în urma răcelilor obişnuite sunt mai puţin susceptibile de a se infecta cu SARS-Co-2, potrivit unui nou studiu revizuit.
- Cercetătorii de la Imperial College London avertizează că "nimeni nu ar trebui să se bazeze doar pe acest lucru" şi insistă că oamenii ar trebui în continuare să se vaccineze, aceasta fiind "cea mai bună modalitate" de a se proteja împotriva COVID.
Urmărește
1881 afișări
STUDIU Răcelile obişnuite pot crea o barieră protectoare împotriva infecţiei cu coronavirus
Cercetătorii au declarat că descoperirile ar putea contribui la furnizarea unui plan pentru producerea de noi vaccinuri care să ofere o imunitate de durată mai mare şi care să protejeze împotriva variantelor actuale şi viitoare ale coronavirusului, cum ar fi Omicron şi Delta, potrivit SkyNews.
Cercetătorii de la Imperial College London spun că nivelurile ridicate de celule T şi rolul lor în combaterea COVID reprezintă o "descoperire importantă", dar au avertizat că "nimeni nu ar trebui să se bazeze doar pe acest lucru" şi au insistat că oamenii ar trebui să se vaccineze în continuare, aceasta fiind "cea mai bună modalitate" de a se proteja împotriva COVID.
Celulele T sunt un tip de celule albe din sânge care ajută la protejarea organismului împotriva infecţiilor.
Dr. Rhia Kundu, primul autor al studiului, de la Imperial's National Heart & Lung Institute, a declarat: „Faptul de a fi expus la virusul SARS-CoV-2 nu duce întotdeauna la infecţie şi am fost dornici să înţelegem de ce. Am descoperit că nivelurile ridicate de celule T preexistente, create de organism atunci când este infectat cu alte virusuri umane, cum ar fi răceala comună, pot proteja împotriva infecţiei cu COVID-19. Deşi aceasta este o descoperire importantă, este doar o formă de protecţie şi aş dori să subliniez că nimeni nu ar trebui să se bazeze doar pe acest lucru. În schimb, cel mai bun mod de a vă proteja împotriva COVID-19 este să fiţi complet vaccinaţi, inclusiv să vă luaţi doza de rapel”.
Studiul a început în septembrie 2020, când majoritatea persoanelor din Marea Britanie nu fuseseră infectate cu SARS-CoV-2. Acesta a inclus 52 de persoane care locuiau cu cineva care fusese expus la COVID, cu un test PCR pozitiv.
Celulele T vizează proteinele interne
Probele de sânge de la cele 52 de persoane au fost prelevate în termen de şase zile de la expunerea la virus, pentru a permite cercetătorilor să analizeze nivelurile de celule T preexistente induse de infecţii anterioare cu coronavirusul răcelii comune care, de asemenea, recunosc încrucişat proteinele din COVID.
Cercetătorii au constatat că existau niveluri semnificativ mai ridicate ale acestor celule T cu reactivitate încrucişată la cele 26 de persoane care nu au fost infectate, în comparaţie cu cele 26 de persoane care au contractat COVID.
Studiul - publicat în Nature Communications - a declarat că celulele T vizează mai degrabă proteinele interne din COVID decât proteina spike de la suprafaţa virusului.
Vaccinurile actuale nu induc un răspuns imun la aceste proteine interne.
Profesorul Ajit Lalvani, autor principal al studiului şi director al Unităţii de cercetare NIHR Respiratory Infections Health Protection Research Unit de la Imperial, a declarat: „Studiul nostru oferă cele mai clare dovezi de până acum că celulele T induse de răceala comună joacă un rol protector împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2. Aceste celule T oferă protecţie prin atacarea proteinelor din interiorul virusului, mai degrabă decât a proteinei spike de la suprafaţa acestuia. Noile vaccinuri care includ aceste proteine interne conservate ar induce, prin urmare, răspunsuri largi de celule T protectoare care ar trebui să protejeze împotriva variantelor actuale şi viitoare ale SARS-CoV-2”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 15:50
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1064. Zelensky: Ucraina se va alătura NATO dacă Trump doreşte / Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
-
astăzi, 15:44
Cseke Attila, despre demiterea lui Klaus Iohannis: În 35 de ani încă nu am demis niciun preşedinte