- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (28.09.2013, 16:55)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Rechinii ar putea reprezenta cheia în tratarea cancerului mamar
Cercetătorii din Marea Britanie speră să găsească un nou medicament "minune" pentru tratarea cancerului mamar, cu ajutorul rechinilor.
Urmărește
667 afișări
STUDIU: Rechinii ar putea reprezenta cheia în tratarea cancerului mamar (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Cercetătorii de la Aberdeen University speră ca anticorpii rechinilor să ducă la formarea "noului Herceptin". Herceptin este o pulbere care se foloseşte pentru obţinerea unei soluţii, administrate ulterior sub formă de perfuzie în tratamentul cancerului la sân. Considerat cea mai mare descoperire medicală în tratarea cancerului mamar, Herceptin, descoperit de peste 25 de ani, împiedică celulele canceroase să crească şi să se răspândească, informează dailymail.co.uk.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: Biden permite Ucrainei să atace Rusia cu rachete americane cu rază lungă ATACMS
-
Emmanuel Macron spune că atacurile asupra Ucrainei arată că Putin nu vrea pace
-
Războiul din Ucraina, ziua 998. Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei / Marş al opoziţiei ruse organizat la Berlin / Biden dă undă verde Ucrainei de a folosi rachete ATACMS în interiorul Rusiei
-
Presa germană: FDP voia să iasă din coaliţie cu două luni înainte de căderea Guvernului
Una din 44.000 de femei din Marea Britanie, diagnosticate cu cancer la sân în fiecare an, au forma pozitivă HER 2 a acestui tip de cancer. Dar Herceptin nu funcţionează de fiecare dată şi, uneori, oferă doar o scurtă alinare, aşadar un nou tratament este necesar.
"Herceptin este un medicament minunat, însă unele femei nu răspund la el şi altele manifestă rezistenţă după o perioadă de timp", a declarat doctorul Helen Dooley, unul dintre cercetătorii care au participat la acest studiu.
Cercetătorii de la Aberdeen University consideră că sistemul imunitar puternic al rechinilor ar putea reprezenta rezolvarea acestei probleme. Aceştia au extras proteina HER 2, care se găseşte pe suprafaţa tumorilor şi le grăbeşte creşterea, şi au injectat-o rechinilor, pentru a declanşa producerea de anticorpi împotriva acesteia. Au aşteptat câteva luni, după care au luat mostre de sânge din coada rechinilor. Cercetătorii speră ca sângele să conţină anticorpi care, injectaţi în proteina HER 2, să oprească celulele canceroase să crească şi să se răspândească.
O versiune sintetică a acestor anticorpi ar putea fi folosită apoi ca medicament. Anticorpii rechinilor ar putea reprezenta cheia în tratarea cancerului la sân, deoarece sunt capabili să se strecoare în spaţii foarte mici şi să ajungă la anumite părţi ale proteinei HER 2, la care alte medicamente nu pot ajunge.
Experimentul a fost realizat pe rechinii - dădacă, o specie de peşti mari, dar docili. O colonie specială este păstrată în Baltimore, SUA, iar mostrele de sânge sunt trimise la laboratorul medicului Dooley din Aberdeen.
Doctorul Dooley a mai spus că au ales această specie de rechini pentru că sunt mai blajini. "Este mult mai greu să iei mostre de sănge de la rechinul alb", a spus Helen Dooley.
"Aşteptăm să vedem rezultatele acestui studiu, pentru că, deşi este un tratament foarte eficient, Herceptin, uneori, nu funcţionează, aşa că avem nevoie de alte medicamente care să-l înlocuiască", a spus şi doctorul Caitlin Palframan de la Breakthrough Breast Cancer.
Citește pe alephnews.ro: Oradea este noul oraș-vedetă al României. Ce a contribuit la dezvoltarea sa și cum a ajuns în „Cities of Tomorrow”
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Peste 10.000 de absolvenți de Medicină susțin astăzi Examenul de Rezidențiat. Ce specializări au cele mai multe posturi scoase la concurs
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gabriela Lucuțar a postat un VIDEO cu Silviu Prigoană, după înmormântarea lui. S-a viralizat rapid!
CANCAN.RO
Prognoza Accuweather actualizată iarnă 2024/2025: Când ninge în București – în decembrie, ianuarie și februarie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:15
NEWS ALERT Joe Biden permite Ucrainei să folosească rachetele americane cu rază lungă de acţiune în interiorul Rusiei / Unde ar putea lovi Ucraina / Le Figaro: Undă verde pentru Ucraina şi din partea Franţei şi Marii Britanii
-
ieri, 22:09
Emmanuel Macron spune că atacurile asupra Ucrainei arată că Putin nu vrea pace