- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (16.09.2024, 22:04)
- Iulia Kelt
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu. Schimbări majore în creierul femeilor în timpul sarcinii
Un studiu revoluţionar a documentat cele mai importante schimbări care se petrec în creierul femeilor pe parcursul sarcinii, dar şi după naştere.
Urmărește
603 afișări
Studiu. Schimbări majore în creierul femeilor în timpul sarcinii
Un nou studiu a încercat să afle dacă sarcina provoacă transformări semnificative în creierul femeilor, fie ele temporare, sau de lungă durată, scrie Reuters.
Cercetarea, publicată în revista Nature Neuroscience, a analizat pentru în premieră modificările cerebrale care apar pe parcursul sarcinii, începând cu trei săptămâni înainte de concepţie şi continuând până la doi ani după naştere.
Rezultatele au arătat o scădere a volumului de materie cenuşie în aproximativ 80% dintre regiunile creierului care au fost analizate, dar şi o creştere cu 10% a integrităţii structurale a materiei albe în timpul sarcinii, schimbare care a revenit la normal după naştere.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Curtea Penală Internaţională a emis mandate de arestare pentru Benjamin Netanyahu şi Yoav Gallant
-
Ucraina: Rusia a atacat în premieră cu o rachetă balistică intercontinentală. Atac major lansat de Rusia ca represalii
-
Guvernul anunţă prelungirea plafonării preţurilor la energie şi gaze pentru consumatorii vulnerabili
Modificările sunt corelate cu nivelurile crescute de hormoni precum estradiolul şi progesteronul, potrivit oamenilor de ştiinţă.
Studiul a fost întreprins de Elizabeth Chrastil, neurocercetătoare la Universitatea din California, care a participat chiar ea la experiment, în timpul primei sale sarcini.
Cercetătorii nu cred că scăderea materiei cenuşii este un fenomen negativ, adăugând că schimbările ar putea arăta, de fapt, o optimizare a circuitelor cerebrale pentru a face faţă sarcinii mai uşor.
Oamenii de ştiinţă speră ca cercetările viitoare să poate examina cum variaţiile acestor modificări ar putea ajuta la prezicerea unor afecţiuni precum depresia postnatală sau preeclampsia, o complicaţie severă a sarcinii.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe