- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (24.04.2015, 18:18)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Sportul nu poate să rezolve de unul singur problema obezităţii
Sportul nu poate să rezolve de unul singur problema obezităţii, ci trebuie să fie practicat în combinaţie cu un regim alimentar sănătos, informează site-ul slate.fr.
Urmărește
330 afișări
STUDIU: Sportul nu poate să rezolve de unul singur problema obezităţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Într-un editorial publicat pe 22 aprilie în British Journal of Sports Medicine, trei cercetători din cardiologie, medicină şi biologie pledează pentru "distrugerea mitului" potrivit căruia obezitatea şi problemele de sănătate care o însoţesc ar fi asociate cu lipsa activităţilor sportive.
După părerea lor, trebuie reamintit faptul că principalul vinovat de apariţia obezităţii este regimul alimentar. Având la bază un studiu publicat în iulie 2013, oamenii de ştiinţă au subliniat faptul că nivelul de activitate sportivă practicată în rândul populaţiilor occidentale nu a scăzut în ultimii 30 de ani, în contextul în care rata obezităţii cunoaşte o creştere spectaculoasă, iar acest fapt dovedeşte că vinovatul principal nu este sedentarismul, ci alimentaţia nesănătoasă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Autorii studiului consideră că reprezentanţii industriei alimentare au impus în rândul consumatorilor o idee eronată potrivit căreia sportul poate să rezolve de unul singur problema obezităţii.
"Această falsă percepţie a fost înrădăcinată în maşinăria relaţiilor dintre public şi industria alimentară, care foloseşte tactici absolut similare cu cele utilizate de giganţii din industria tutunului şi din alte domenii", spun autorii studiului.
Pentru exemplificarea afirmaţiei, ei au evocat compania Coca-Cola. Uriaşa companie americană a cheltuit 3,3 miliarde de dolari pe publicitate în 2013, cu mesaje publicitare precum "toate caloriile contează", asociindu-şi produsele cu sportul, sugerând consumatorilor faptul că pot să consume fără probleme băuturile produse de Coca-Cola atât timp cât practică ulterior exerciţii sportive. Acesta este un mesaj periculos şi fals din punct de vedere ştiinţific, afirmă autorii acelui editorial, care reamintesc faptul că elementul cel mai important pentru sănătate nu este activitatea sportivă în sine, ci provenienţa caloriilor introduse în organism.
Cu toate acestea, ar fi "idiot" ca oamenii să renunţe la sport, spune Mark Baker, cercetător la National Institute for Health and Care Excellence, o instituţie publică britanică din domeniul sănătăţii. El recomandă "o igienă alimentară sănătoasă, combinată cu o anumită activitate sportivă".
Cei trei autori ai studiului din British Journal of Sports Medicine nu se opun practicării sportului, dar insistă pe faptul că sportul nu reprezintă o soluţie în sine, reamintind că alimentaţia nesănătoasă "generează mai multe boli decât lipsa activităţii fizice, fumatul şi consumul de alcool la un loc".
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace