- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- MÜNCHEN, (30.06.2014, 16:13)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Stimularea ovariană, folosită în tratarea infertilităţii, nu creşte riscul de cancer
Stimularea ovariană, folosită în tratamentele împotriva infertilităţii, nu creşte semnificativ riscul de cancer, potrivit unui studiu prezentat, luni, la o conferinţă care are loc la München, Germania.
Urmărește
626 afișări
STUDIU: Stimularea ovariană, folosită în tratarea infertilităţii, nu creşte riscul de cancer (Imagine: Shutterstock)
Stimularea producţiei de ovocite (ovule) constituie prima etapă înaintea unor tratamente mai importante, precum inseminarea şi fecundarea în vitro (FIV).
La studiu au participat aproximativ 10.000 de femei, care au beneficiat de tratamente împotriva infertilităţii între anii 1965 şi 1988, în cinci spitale americane.
Femeile au fost monitorizate timp de 30 de ani de la debutul studiului, iar cercetătorii nu au descoperit în rândul acestora un risc semnificativ crescut de cancer. Excepţie au făcut femeile care au făcut tratament cu Clomifen citrat (Clomid), timp de 12 cicluri - mult mai mult decât se prescrie în mod normal -, care au prezentat o uşoară creştere a riscului de cancer.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un diplomat rus de rang înalt afirmă că Rusia este deschisă la orice discuţii de pace în Ucraina dacă Trump le iniţiază
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Tratamentul cu gonadotropine, utilizat şi el frecvent, nu a fost nici el asociat cu un risc crescut de cancer, cu excepţia femeilor care au rămas infertile în ciuda terapiei.
Stimularea ovariană are ca efect creşterea nivelurilor principalilor hormoni feminini, estradiol şi progesteron, care au un rol important în cancerele hormono-dependente, ca cele mamare, ovariene şi uterine.
Prezentându-şi studiul la conferinţa anuală a Societăţii europene de reproducere umană şi embriologie, organizată la München, Humberto Scoccia, de la Universitatea din Illinois, din Chicago, a insistat asupra "puterii datelor statistice".
El a spus că situaţia "la nivel global este liniştitoare", însă a adăugat că pacientele trebuie monitorizate în continuare, având în vedere că majoritatea participantelor la studiu erau relativ tinere şi că acestea ar putea încă dezvolta un cancer în viitor.
Citește pe alephnews.ro: Primarul Londrei susține că Trump l-a atacat în mod repetat referitor la etnia şi religia sa
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe