- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (28.10.2024, 15:14)
- Iulia Kelt
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu. Structurile neuronale arată diferit la copiii cu autism
Un studiu recent de la Universitatea din Rochester a analizat densitatea neuronilor din creierul copiilor cu autism, aducând noi perspective asupra manifestărilor acestei tulburări, scrie Science Alert, care citează Autism Research.
Urmărește
358 afișări
Studiu. Structurile neuronale arată diferit la copiii cu autism
Autismul, caracterizat prin diferenţe comune în comportamentele motorii şi sociale, afectează indivizii în moduri unice. O echipă de cercetători de la Universitatea din Rochester, New York, a realizat un studiu care utilizează tehnici avansate de scanare pentru a analiza structura şi densitatea materiei cenuşii din creierul copiilor cu autism.
Analiza detaliată a fost posibilă datorită unei forme de RMN cu contrast ridicat, care le-a permis cercetătorilor să compare imaginile a 142 de copii autişti cu cele ale 8.971 de copii din grupul de control. Scansările au fost făcute iniţial la vârsta de 9 sau 10 ani, cu o revenire la câţiva ani după aceea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Preşedintele Coreei de Sud a decretat legea marţială. 190 de parlamentari au votat pentru anularea măsurii/ Proteste de amploare în fața Parlamentului din Coreea de Sud
-
Ciolacu, după întâlnirea cu Lasconi: drumul european al ţării noastre trebuie să continue doar apărând mult mai hotărât valorile tradiţionale
-
FRF contestă la TAS decizia UEFA după meciul România – Kosovo
-
Cătălin Predoiu, întâlnire cu ambasadoarea SUA pentru ultimele măsuri în privinţa Visa Waiver
Rezultatele au arătat densităţi neuronale mai scăzute în anumite regiuni ale cortexului cerebral, zone implicate în învăţare, raţionare şi formarea memoriei. Pe de altă parte, unele zone, precum amigdala, au prezentat o densitate crescută a neuronilor, sugerând posibile legături cu procesarea emoţiilor.
Diferenţele observate au fost specifice autismului, comparativ cu copiii care au ADHD sau anxietate. Deşi este prematur să se determine ce înseamnă aceste variaţii, ele ar putea ajuta la explicarea unor caracteristici ale autismului şi la dezvoltarea unor intervenţii terapeutice mai specifice.
„Aceste măsurători ar putea identifica indivizi cu autism care ar putea beneficia de intervenţii terapeutice adaptate”, afirmă Zachary Christensen, cercetător principal.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Dacă s-ar repeta turul 1, ai vota cu unul dintre cei doi calificați, Lasconi sau Georgescu? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Un implant ocular redă vederea persoanelor oarbe
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
7 partide intră în Parlament: PSD, AUR, PNL, USR, SOS, POT și UDMR. Care sunt scenariile unor posibile alianțe după alegeri
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce a apărut pe Wikipedia după ce religia lui Călin Georgescu a fost dezbătută la greu. S-a pus piciorul în prag și
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe