- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (21.06.2014, 08:56)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Televizorul aprins în fundal afectează dezvoltarea limbajului copiilor
Televizorul aprins în fundal afectează dezvoltarea limbajului copiilor, au descoperit cercetătorii americani într-un studiu.
Urmărește
465 afișări
STUDIU: Televizorul aprins în fundal afectează dezvoltarea limbajului copiilor (Imagine: Shutterstock)
Deşi zgomotul televizorului în fundal este un fenomen obişnuit în cele mai multe case, un studiu al cercetătorilor americani a descoperit că acesta afectează dezvoltarea limbajului copiilor, deoarece părinţii vorbesc mai puţin cu aceştia când televizorul este aprins, conform dailymail.co.uk.
Argumentul oamenilor de ştiinţă americani este că limbajul copiilor se dezvoltă când aceştia îşi ascultă părinţii, iar părinţii discută mai puţin cu copiii când televizorul este aprins.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Oficial! Dan Şucu este noul acţionar majoritar al clubului Genoa din serie A
-
Klaus Iohannis: Următoarele alegeri vor avea mai multă transparenţă, lecţiile au fost învăţate
-
Iohannis: România a avut o problemă enormă şi a făcut faţă
În cadrul experimentului, publicat în Journal of Children and Media, părinţii unor copii cu vârstele cuprinse între 12, 24 şi 36 de luni au fost observaţi în timp ce interacţionau cu aceştia în timpul unor jocuri.
Grupul de părinţi şi copii a fost observat timp de o oră, iar jumătate din acest timp, televizorul era aprins în fundal.
Cercetătorii au observat că, în timp ce televizorul era aprins, numărul de cuvinte şi de fraze, precum şi numărul de cuvinte noi rostite de părinţi, au fost mai reduse decât în timpul în care televizorul era stins.
Având în vedere că limbajul utilizat de părinţi are o legătură intrinsecă cu dezvoltarea limbajului copiilor, rezultatele studiului sugerează că expunerea prelungită la zgomotul de fond al televizorului are o influenţă negativă asupra acestui proces.
În Statele Unite ale Americii, copiii sub 24 de luni au parte, în medie, de 5,5 ore de zgomot de fond produs de televizor pe zi.
"Noile noastre rezultate, alături de cercetările anterioare privind efectele negative ale zgomotului de fond al televizorului asupra (...) interacţiunii dintre părinţi şi copii, arată că emisiunile de televiziune care nu sunt adresate copiilor ar trebui evitate cât mai mult posibil", a spus Tiffany Pempek, autoarea studiului.
"Cel mai bine ar fi ca părinţii să se joace cu copilul lor fără să fie distraşi de zgomotul televizorului din fundal", a precizat Tiffany Pempek.
Deşi, până acum, recomandările aveau în vedere expunerea directă la televizor, rapoartele recente au arătat efectul negativ potenţial al expunerii la zgomotul de fundal, despre care părinţii ar putea crede că nu are niciun efect asupra copilului.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe