- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- OTTAWA, (25.07.2014, 17:53)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Tiranozaurii trăiau în turmă
Tiranozaurii trăiau în turmă, au constatat oamenii de ştiinţă, care au descoperit în vestul Canadei amprente ale unor paşi fosilizaţi făcuţi de exemplare ale acestei specii, care se îndreptau în aceeaşi direcţie.
Urmărește
116 afișări
Tiranozaurii trăiau în turmă - studiu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Aceasta este prima oară când au fost descoperite urme de paşi în apropiere unele de altele, au precizat autorii studiului, publicat în ediţia online a revistei PLOS One.
Urmele de paşi ale unor tiranozauri, care aveau membre inferioare cu trei degete, au fost descoperite în vecinătatea unei faleze din apropiere de Tumbler Ridge, în vestul Canadei.
"Ele arată că aceste trei animale se deplasau împreună în aceeaşi direcţie", a explicat, joi, Richard McCrea, de la Centrul de cercetare paleontologică, ce a coordonat cercetările.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Avem misiunea să apărăm Democrația în România. Pentru că am trăit în Comunism. Dictatură. Ceaușescu!
-
România este a 11-a cea mai strictă ţară în ceea ce priveşte amenzile rutiere
-
ZF: Până la formarea guvernului şi adoptarea bugetului, toată lumea se uită la 2025 cu îngrijorare
-
Războiul din Ucraina, ziua 1031. Cinci ucraineni, inclusiv un copil, răniţi într-un atac rusesc la Krîvîi Rih / Oficial estonian: NATO trebuie să descurajeze Rusia pentru următorii 10-20 de ani
Până în prezent, au fost descoperite doar urme izolate de tiranozauri, care erau carnivori, în Canada, Statele Unite şi chiar Mongolia.
Oamenii de ştiinţă estimează că "asemănările în privinţa adâncimii şi conservării" acestor urme de paşi constituie dovada că au fost lăsate de animale care "mergeau în acelaşi timp în aceeaşi direcţie".
Urmele au fost descoperite de un ghid local în 2011, într-un teren noroios şi au o vechime de aproximativ 70 de milioane de ani.
Cercetările, aflate încă în curs, au permis descoperirea a şapte urme de paşi, care s-ar fi păstrat după ce ar fi fost acoperite de cenuşa provenită dintr-o erupţie vulcanică, pentru a apărea din nou la suprafaţă odată cu eroziunea falezei.
Potrivit oamenilor de ştiinţă, urmele de paşi, cu un diametru de aproximativ 50 de centimetri fiecare, sunt ale unor animale de vârstă adultă şi de mărimi diferite.
În timpul deplasării, cu membrele foarte apropiate, tiranozaurii executau "o uşoară rotire a pasului", care putea avea "o amplitudine de patru metri", a declarat Richard McCrea, adăugând că această descoperire va permite consolidarea ipotezelor credibile cu privire la modul de deplasare al acestei specii.
Aceşti tiranozauri sunt anteriori familiei Tyrannosaurus Rex, având în vedere că vieţuitoarele din această specie, precum daspletozaurul, trăiau în America de Nord.
Citește pe alephnews.ro: Realitatea Virtuală îți permite să vorbești Napoleon Bonaparte. Experiența imersivă e deschisă la Banca Franței din Paris
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Andreea Antochi, o tânără de 30 de ani, a murit în Secția de Obstetrică cu fiul pe care îl purta în pântece 😢
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe