- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (11.02.2013, 15:16)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Tomografiile, metodă eficientă pentru a prezice durata unei relaţii
Tomografiile reprezintă o metodă eficientă pentru a prezice durata unei relaţii în cazul tinerelor cupluri, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Brown din Rhode Island (SUA).
Urmărește
1093 afișări
STUDIU: Tomografiile, metodă eficientă pentru a prezice durata unei relaţii (Imagine: Shutterstock)
Cercetătorii americani au identificat o serie de "tipare" în activitatea cerebrală a voluntarilor înscrişi în acest studiu, care se îndrăgostiseră de curând, şi susţin că pot să prezică dacă acele cupluri vor rezista cel puţin trei ani împreună, relatează Daily Mail.
Chiar dacă toţi voluntarii credeau cu tărie că erau profund îndrăgostiţi de partenerii lor de viaţă, în momentele în care erau realizate acele tomografii, oamenii de ştiinţă au putut să afle, examinând activitatea neuronală, dacă sentimentele voluntarilor erau suficient de puternice pentru ca relaţiile lor să reziste în timp.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
Voluntarii au privit fotografii cu partenerii lor de viaţă şi au fost rugaţi să se gândească la aceştia atunci când creierele lor erau analizate la tomograf.
Dacă imaginile cu creierele voluntarilor prezentau o activitate mai mare în nucleul caudat - zona asociată cu reacţiile emoţionale la frumuseţea vizuală -, dar o activitate mai scăzută în cortexul orbitofrontal medial - zona asociată cu criticile şi cu judecata -, atunci relaţia celor doi avea şanse mari să reziste în timp.
În mod surprinzător, centrii asociaţi plăcerii erau mai puţin activi în creierele cuplurilor care locuiau împreună.
Oamenii de ştiinţă spun că activitatea cerebrală redusă din această zonă, ce are o legătură cu dependenţa şi cu recompensarea, a fost asociată cu saţietatea şi cu satisfacţia.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 09:02
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână