- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (23.02.2022, 11:26)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU Tratamentele pentru infertilitate cresc riscul de complicaţii cardiace şi de probleme în timpul sarcinii
- Dacă vă număraţi printre milioanele de femei care intenţionează să apeleze la tratamentele de infertilitate pentru a avea un copil, trebuie să ştiţi că un nou studiu a descoperit că femeile ar putea prezenta un risc crescut de complicaţii vasculare şi legate de sarcină, în special dacă acestea au 35 de ani sau mai mult.
- Studiul, publicat marţi în Journal of the American Heart Association, a comparat peste 106.000 de naşteri în care copilul a fost conceput cu ajutorul tehnologiei de reproducere asistată cu peste 34 de milioane de naşteri concepute fără un astfel de ajutor.
Urmărește
416 afișări
STUDIU Tratamentele pentru infertilitate cresc riscul de complicaţii cardiace şi de probleme în timpul sarcinii
„Înaintarea în vârstă, mai exact peste 35 de ani, creşte riscul de a avea sau de a dezvolta afecţiuni, cum ar fi hipertensiunea arterială cronică, care cresc riscul de complicaţii în timpul sarcinii", a declarat autorul studiului, Dr. Pensée Wu, conferenţiar senior şi consultant obstetrician onorific şi subspecialist în medicina materno-fetală la Keele University School of Medicine din Staffordshire, Marea Britanie.
Femeile care au recurs la tratamente de infertilitate aveau mai multe probleme de sănătate preexistente, cum ar fi hipertensiunea arterială şi diabetul, şi erau mai predispuse să fie obeze atunci când au început tratamentul, a constatat studiul, potrivit CNN.
Femeile care au folosit tehnologii de reproducere asistată pentru a rămâne însărcinate au avut un risc de 2,5 ori mai mare de insuficienţă renală acută şi un risc cu 65% mai mare de a avea bătăi neregulate ale inimii. De asemenea, acestea au avut un risc cu 57% mai mare de dezlipire de placentă, atunci când placenta se separă de peretele interior al uterului înainte de naştere. De asemenea, femeile aveau cu 38% mai multe şanse de a avea nevoie de o naştere prin cezariană şi cu 26% mai multe şanse ca bebeluşul să se nască prematur.
O limitare a studiului a fost faptul că nu a comparat diferite tratamente de fertilitate, ceea ce reprezintă o "distincţie importantă", a declarat Dr. Sigal Klipstein, specialist în endocrinologie reproductivă şi infertilitate din Chicago, prin e-mail. Ea nu a fost implicată în studiu.
„O femeie care are nevoie de un ciclu scurt de pastile de fertilitate pentru a concepe şi o femeie care are nevoie de mai multe cicluri de FIV (fertilizare in vitro) au fost toate puse la un loc în acest studiu", a declarat Klipstein, membru de legătură al Comitetului de etică al Colegiului American de Obstetricieni şi Ginecologi.
„Este posibil să existe diferenţe semnificative între grupuri pe baza tipului de tratament de fertilitate, a duratei tratamentului şi a timpului dintre tratament şi concepţie", a spus ea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Femeile care urmează tratamente de fertilitate ar trebui să colaboreze îndeaproape cu medicul lor pentru a-şi controla factorii de risc pentru boli de inimă.
„Adesea, infertilitatea subiacentă, şi nu tratamentul de fertilitate, este cea care este asociată cu rezultate mai proaste". Ea a indicat că SOPC, sau sindromul ovarelor polichistice, este o tulburare hormonală comună la femei. Este o cauză principală a infertilităţii şi vine, de asemenea, cu un risc crescut de boli cardiovasculare pe parcursul vieţii. Femeile cu SOPC sunt de şapte ori mai predispuse să sufere un atac de cord, a spus ea.
„Potrivit studiului actual, 1 din 5 femei intră în sarcină cu un istoric de factori de risc cardiovascular", a spus Klipstein, ceea ce poate creşte riscurile de sănătate pentru femeie în timp ce aceasta poartă şi aduce pe lume copilul.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe