- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (26.06.2014, 15:05)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Trei ore de televizor pe zi dublează riscul de moarte prematură
Adulţii care se uită la televizor cel puţin trei ore pe zi sunt expuşi unui risc dublu de moarte prematură, în raport cu cei care petrec mai puţin timp în faţa micului ecran, conform unui studiu apărut miercuri în revista American Heart Association.
Urmărește
382 afișări
STUDIU: Trei ore de televizor pe zi dublează riscul de moarte prematură (Imagine: Publimedia/Shutterstock)
"Privitul la televizor constituie unul dintre principalele comportamente sedentare ale modului nostru de viaţă (...). Rezultatele noastre merg în aceeaşi direcţie ca studiile precedente, care indică o legătură între timpul petrecut în faţa televizorului şi mortalitate", a declarat Miguel Martinez-Gonzalez, coordonatorul studiului şi profesor de sănătate publică la Universitatea Navarra, din oraşul spaniol Pamplona.
Cercetătorii au studiat 13.284 de adulţi spanioli sănătoşi, cu o vârstă medie de 37 de ani, dintre care 60% femei, cu studii superioare, pentru a stabili o legătură între trei tipuri de comportamente sedentare şi riscul de mortalitate. Aceste comportamente au fost privitul la televizor, petrecerea timpului în faţa calculatorului şi condusul maşinii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Participanţii la studiu au fost urmăriţi, în medie, timp de 8,2 ani.
Autorii studiului au constatat 97 de decese, dintre care 19 au fost cauzate de boli cardiovasculare, 46 de cancer şi 32 de alte cauze.
Dublarea riscului de mortalitate s-a menţinut după ce a fost luat în calcul un ansamblu de alţi factori, asociaţi de asemenea cu o mortalitate mai ridicată, au precizat oamenii de ştiinţă.
În schimb, oamenii de ştiinţă nu au găsit nicio corelaţie semnificativă între timpul petrecut în faţa calculatorului sau cel petrecut la volan şi riscul crescut de mortalitate prematură.
Cercetătorii au estimat, în acelaşi timp, că sunt necesare alte studii pentru a confirma legăturile potenţiale între timpul petrecut zilnic pe un calculator şi timpul petrecut la volan şi rata mortalităţii, pentru a determina mecanismele biologice care ar putea să le explice.
"Odată cu îmbătrânirea populaţiei, sedentarismul va creşte, mai ales din cauza timpului petrecut în faţa televizorului, fenomen care va spori problemele de sănătate asociate cu vârsta", a explicat Miguel Martinez-Gonzalez.
"Rezultatele studiului nostru indică faptul că adulţii ar trebui să fie mai activi, să evite perioadele lungi de sedentarism şi să îşi limiteze timpul petrecut în faţa televizorului între o oră şi două ore pe zi", a avertizat profesorul spaniol.
Potrivit American Heart Association, este nevoie de cel puţin 150 de minute de activitate fizică moderată pe săptămână - sau de cel puţin 75 de minute de exerciţii fizice susţinute - pentru a avea o stare de sănătate optimă.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Cât timp te uiţi la televizor? Ce efecte are statul în faţa ecranului mai mult de două ore pe zi
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace