- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- GENEVA, (14.05.2014, 16:43)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Un implant creat de cercetătorii elveţieni ar putea vindeca tulburările de echilibru
Cercetătorii de la Spitalul Universitar din Geneva (HUG) au pus la punct un implant ce permite redobândirea echilibrului pentru persoanele care sufereau de anumite tulburări de acest tip, determinându-i pe oamenii de ştiinţă să vorbească despre o "premieră mondială".
Urmărește
202 afișări
STUDIU: Un implant creat de cercetătorii elveţieni ar putea vindeca tulburările de echilibru (Imagine: Shutterstock)
Potrivit unui comunicat publicat de HUG, un articol care descrie această invenţie a fost publicat în revista online Frontiers in Neurology.
Aproximativ 500.000 de persoane din Europa şi Statele Unite suferă de "deficit vestibular", o afecţiune a urechii interne care generează tulburări de echilibru.
Această afecţiune a rămas insuficient cunoscută, chiar şi în rândul corpului medical.
Studiile au arătat că este nevoie de circa 9 ani pentru ca un pacient să primească acest diagnostic şi că bolnavii au consultat până la 20 de medici înainte de diagnosticul final, precizează comunicatul HUG.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
-
Iulian Anghel, editor politic ZF: Cum l-am cunoscut pe Călin Georgescu
-
Răsturnare de situaţie: Elena Lasconi îl depăşeşte pe Marcel Ciolacu. Pentru prima dată în istorie PSD ar putea să nu aibă candidat în turul 2
Echilibrul poate fi afectat de tulburările ce afectează urechea internă.
Atunci când afecţiunea atinge ambele urechi, consecinţele sunt adeseori dezastruoase: pacientul merge ca şi cum ar fi în stare de ebrietate, se clatină tot timpul, iar vederea îi este neclară.
În ciuda severităţii simptomelor, nu există încă niciun tratament pentru a vindeca un sistem vestibular bolnav.
La Geneva, cercetătorii de la HUG, coordonaţi de profesorul Jean-Philippe Guyot, au reuşit să dovedească faptul că este posibil să se restabilească activitatea fundamentală a sistemului vestibular graţie unui implant care funcţionează pe baza aceluiaşi principiu ca implanturile folosite pentru a trata surditatea profundă.
Este vorba deocamdată de un prototip, care se compune din două elemente: un senzor de mişcare, fixat pe craniul pacientului, şi electrozi, care conectează partea externă a protezei cu nervul vestibular.
Semnalele colectate de senzorul de mişcare stimulează nervul vestibular, care transmite apoi informaţii către creier.
Testele realizate în laborator au arătat că pacienţii care şi-au implantat acest dispozitiv îşi regăsesc acuitatea vizuală în timpul mersului
În total, 11 pacienţi au participat la experiment, realizat cu participarea cercetătorilor de la Ecole Polytechnique Fédérale din Lausanne (EPFL) şi de la Centrul medical universitar din Maastricht.
Următoarea etapă va consta în a permite pacienţilor să testeze eficienţa prototipului în timp ce se plimbă în aer liber.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:51
-
astăzi, 10:43
Ruşii au atacat infrastructura energetică din regiunea Nikolaev din Ucraina