STUDIU: Un implant revoluţionar pe bază de magneţi, eficient împotriva surdităţii

Un implant revoluţionar pe bază de magneţi a reuşit să redea auzul unui tânăr actor care a devenit surd la vârsta de 17 ani, oferind astfel o rază de speranţă miilor de pacienţi care nu pot să beneficieze de pe urma aparatelor auditive tradiţionale.

Urmărește
514 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Un implant revoluţionar pe bază de magneţi, eficient împotriva surdităţii

STUDIU: Un implant revoluţionar pe bază de magneţi, eficient împotriva surdităţii (Imagine: Shutterstock)

Actorul de teatru şi televiziune Billy Coughlin, în vârstă de 22 de ani, este primul pacient care a suportat această intervenţie chirurgicală revoluţionară la Heartlands Hospital din oraşul britanic Birmingham în luna martie, informează dailymail.co.uk.

"Acum pot să aud chiar şi cele mai fine zgomote, precum cele făcute de paşii unei persoane", a declarat pacientul.

Noul dispozitiv este un aparat auditiv BAHA Attract ancorat pe os, care înlocuieşte o versiune mai veche a dispozitivelor auditive din aceeaşi gamă.

În timp ce implantul tradiţional foloseşte un şurub metalic care este introdus în craniul pacientului şi canalizează vibraţii în ureche internă, dispozitivul BAHA Attract conţine un mic disc magnetic, inserat sub pielea din spatele urechii.

Aparatul permite unui procesor electronic de sunete - de mărimea unei căşti bluetooth de telefon mobil - să fie ataşat sau îndepărtat în funcţie de nevoile pacientului.

Atunci când acest dispozitiv de recepţie nu este purtat de pacient, implantul este complet invizibil.

Implantul este inserat în timpul unei proceduri medicale de 40 de minute, realizată sub anestezie generală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici