- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (11.07.2014, 17:13)
- Teodora Nicolau
STUDIU: Un mic dejun copios înainte de călătoria cu avionul combate efectul decalajului de fus orar
Un mic dejun copios, bogat în carbohidraţi, înainte de călătoria cu avionul, poate combate efectul decalajului de fus orar, care afectează ritmul ceasului biologic.
Urmărește
193 afișări
STUDIU: Un mic dejun copios înainte de călătoria cu avionul combate efectul decalajului de fus orar (Imagine: Shutterstock)
Cercetătorii de la Universitatea Yamaguchi, din Japonia, au încercat să găsească o metodă de a perturba ritmul circadian, responsabil pentru ciclul somn - veghe al organismului uman, potrivit dailymail.co.uk.
Oamenii de ştiinţă japonezi consideră că fiecare dintre milioanele de celule ale organismului are propriul tipar somn-veghe, iar ansamblul fiecărui asfel de sistem la nivel celular contribuie la macrosistemul organismului.
Aceştia au descoperit că insulina declanşează tiparele microscopice ale somnului în fiecare celulă şi promovează o serie de schimbări ale organismului în momentul în care acesta se pregăteşte de culcare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Autorii studiului, publicat în revista Cell Reports, au testat teoria pe şoareci, care au primit cantităţi neobişnuit de mari de mâncare în timpul nopţii.
Scanarea celulelor hepatice ale rozătoarelor a relevat faptul că insulina, hormonul secretat de pancreas după consumul unor alimente bogate în amidon şi zahăr, a influenţat ritmul circadian al celulelor.
"În concluzie, insulina ar putea ajuta ceasul biologic din stomac să se sincronizeze cu ora mesei. De exemplu, în cazul efectului produs de decalajul de fus orar, cina ar trebui îmbogăţită cu ingrediente ce favorizează secreţia de insulina, ceea ce ar putea determina ceasul biologic să o ia înainte, în timp ce micul dejun ar putea avea efectul opus", a spus Makoto Akashi, unul dintre coordonatorii studiului.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe