- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (24.04.2014, 18:02)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Un nou test de sânge ar putea prezice riscul de artrită, pentru tratarea precoce a bolii
Un nou test de sânge ar putea prezice riscul de apariţie a artritei, permiţând astfel descoperirea unor tratamente pentru stadiile precoce ale bolii, înainte de producerea unor leziuni ireversibile, au anunţat cercetătorii din Marea Britanie.
Urmărește
174 afișări
STUDIU: Un nou test de sânge ar putea prezice riscul de artrită, pentru tratarea precoce a bolii (Imagine: Shutterstock)
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Bristol speră că noul test de sânge va putea fi disponibil în următorii cinci ani, conform dailymail.co.uk.
Aceştia au identificat doi biomarkeri - sau indicatori din sânge - care i-ar putea ajuta să facă diferenţa între o persoană sănătoasă şi o persoană cu osteoartrită, astfel încât medicii să poată şti dacă starea anumitor pacienţi se va agrava.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Osteoartrita, o cauză majoră a dizabilităţii pentru persoanele în vârstă, este cauzată de subţierea şi distrugerea cartilajului, mai ales la nivelul încheieturilor.
De asemenea, această boală afectează producerea fluidului sinovial, o substanţă gelatinoasă secretată de membrana din jurul încheieturii, care devin astfel mai subţire şi mai puţin elastică.
Boala afectează mai mult bărbaţii decât femeile, iar uneori poate fi extrem de dureroasă, mişcarea şi activităţile zilnice devenind extrem de dificile.
Mohammed Sharif, cercetător la Universitatea din Bristol, a afirmat că identificarea unor indicatori mai precişi ai bolii este urgentă, adăugând că echipa sa de cercetare a identificat în sânge doi asemenea indicatori sau biomarkeri care s-au dovedit "extrem de utili".
"Sperăm să descoperim dacă aceştia ne pot ajuta să identificăm cu exactitate între o persoană sănătoasă şi o persoană cu osteoartrită, să identificăm pacienţii a căror stare se va agrava, dar şi dacă anumite medicamente funcţionează sau nu în situaţiile respective", a declarat Mohammed Sharif.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Laptele consumat zilnic poate preveni artrita
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul