- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LOS ANGELES, (31.10.2014, 17:38)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Un test de salivă revoluţionar, capabil să detecteze boli mortale în stadii incipiente
Un nou test de salivă conceput de cercetătorii americani este considerat un instrument revoluţionar de reprezentanţii comunităţii ştiinţifice, întrucât are potenţialul de a oferi pacienţilor o diagnosticare timpurie a unor maladii mortale, precum cancerul oral şi cel pancreatic.
Urmărește
624 afișări
STUDIU: Un test de salivă revoluţionar, capabil să detecteze boli mortale în stadii incipiente (Imagine: Shutterstock)
Potrivit dailymail.co.uk, acelaşi test poate fi folosit pentru diagnosticarea în stadii incipiente a altor boli grave, precum demenţa, maladia Alzheimer, diabetul de tipul 2 şi boli ale sistemului imunitar.
Studiul savanţilor americani, cel mai amplu de până acum realizat vreodată pe un tip specific de molecule din saliva umană, a relevat faptul că aceasta conţine multe dintre aceleaşi molecule prezente în sânge şi care indică prezenţa unor boli în organism.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: „Este evident că am încredere în Marcel Ciolacu"
-
Crin Antonescu, despre Călin Georgescu: Discursul lui aminteşte de retorica lui Hitler din anii '30
-
Crin Antonescu: Ceea ce am vrut a fost un calendar oficial, nu pe surse, datele alegerilor
Medicii stomatologi vor putea în curând să efectueze teste de salivă pentru a analiza starea de sănătate a pacienţilor.
Coordonatorul studiului, David Wong, profesor de stomatologie la Universitatea California din Los Angeles, spune că invenţia sa va putea fi aplicată într-o serie de dispozitive de autodiagnosticare ce ar putea ajunge în curând pe piaţă.
Medicii din echipa coordonată de cercetătorul american au descoperit că anumite fragmente de ARN existente în celulele umane sunt prezente şi în salivă şi ar putea fi utilizate pentru detectarea bolilor. Este o descoperire surprinzătoare, deoarece enzimele din salivă pot să degradeze structura ARN. Din acest motiv, gura era considerată până acum de cercetători drept "un mediu ostil".
Studiul, care a constat în analizarea unui număr de 165 de milioane de secvenţe genetice, a fost publicat în revista ştiinţifică Clinical Chemistry.
Citește pe alephnews.ro: Un oraș din Italia a interzis boala prin lege. Primarul s-a săturat să se plângă că statul nu îi face un spital de urgență
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Papa Francisc îndeamnă călugărițele la bucurie și evitarea bârfei: „Vorbiți cu toată lumea, cu excepția Diavolului”
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Florin ”UCIGAȘUL”, angajat să-l păzească pe Călin Georgescu. Noul BODYGUARD a filmat cu Van Damme, Cuba Gooding Jr. și Dolph Lundgren
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe