- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (03.03.2014, 13:55)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Urechi şi nasuri din grăsimea pacienţilor, un proiect revoluţionar al oamenilor de ştiinţă
Celulele suşă prelevate din grăsimea pacienţilor ar putea fi utilizate pentru intervenţiile de reconstrucţie facială, au constatat medicii de la spitalul Great Ormond Street din Londra.
Urmărește
273 afișări
STUDIU: Urechi şi nasuri din grăsimea pacienţilor, un proiect revoluţionar al oamenilor de ştiinţă (Imagine: Shutterstock)
Echipa de medici britanici a reuşit să obţină cartilagii în mediu de laborator şi afirmă că această tehnică, prezentată în revista Nanomedicine, ar putea revoluţiona procedurile de reconstrucţie a urechii şi nasului, informează bbc.co.uk.
Prin noua procedură de laborator, medicii îşi propun să trateze microtia, o malformaţie congenitală ce afectează urechea, iar în anumite cazuri, organul auditiv poate chiar lipsi la naştere.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
În prezent, urechea copiilor este reconstruită cu ajutorul cartilajului prelevat din coaste, care este modelat cu mare atenţie de chirurgii plasticieni, astfel încât să semene cu o ureche, ce este ulterior implantată.
Această intervenţie presupune operaţii multiple, lasă cicatrici permanente la nivelul pieptului, iar cartilajul coastelor nu se reface ulterior.
Echipa de medici a pus însă la punct o tehnică alternativă - o mostră de grăsime este prelevată din ţesuturile grase ale copilului, se extrag celulele suşă şi apoi acestea sunt crescute în mediu de laborator.
O "schelă" în formă de ureche este plasată ulterior în soluţia din celule stem, pentru a prelua forma şi structura dorită, iar substanţele chimice vor fi utilizate pentru a "convinge" celulele suşă să se transforme în celule cartilaginoase.
Această nouă ureche ar putea fi implantată apoi sub piele, pentru reconstrucţia organului auditiv. Cercetătorii au reuşit să creeze cartilajul, însă este nevoie de teste suplimentare înainte de a folosi noua tehnică asupra pacienţilor.
"Ar fi ca Sfântul Graal să reuşim această procedură printr-o simplă intervenţie chirurgicală, care să reducă substanţial stresul copiilor şi să ofere o structură care să crească odată cu înaintarea în vârstă a copiilor", a afirmat Patrizia Ferretti, unul dintre medicii care a participat la cercetări.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36