- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (23.01.2015, 11:53)
- Bogdan Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Utilizarea de anticoncepţionale poate dubla riscul de cancer cerebral
Utilizarea pe termen lung a metodelor contraceptive hormonale poate dubla riscul de cancer cerebral, potrivit unui studiu danez, dar cercetătorii au declarat că posibilitatea ca o femeie să sufere de această maladie este foarte mică în realitate.
Urmărește
398 afișări
STUDIU: Utilizarea de anticoncepţionale poate dubla riscul de cancer cerebral (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Cercetătorii au folosit date colectate în Danemarca de la 317 femei suferind de gliom, un tip de cancer cerebral, şi de la 2.126 de voluntare sănătoase. Femeile aveau vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani, deci destul de tinere pentru a utiliza anticoncepţionale, informează dailymail.co.uk.
Femeile care utilizaseră anticoncepţionale, un dispozitiv intrauterin cu eliberare de hormoni sau un sterilet aveau un risc cu 50% mai mare de a suferi de cancer cerebral decât cele care nu au folosit o astfel de metodă contraceptivă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Diferenţa de risc a crescut la 90% pentru femeile care au folosit anticoncepţionale pentru cinci sau mai mulţi ani.
Contraceptivele exclusiv pe bază de progestogeni au prezentat cea mai mare asociere cu gliomul, crescând riscul de îmbolnăvire de aproape trei ori.
În ceea ce priveşte tipurile de cancer, riscul cel mai mare era legat de apariţia glioblastomului multiform, cea mai agresivă formă de tumoare cerebrală primară.
"Este important să plasăm această creştere aparentă a riscului în context", a spus cercetătorul şef David Gaist, doctor care lucrează la Spitalul Universitar Odense şi la Syddansk Universitet (Universitatea Danemarcei de sud, n.r).
"În cadrul grupului femeilor aflate la vârsta reproducerii, inclusiv al celor care folosesc contraceptive hormonale, s-ar putea anticipa că cinci femei la suta de mii vor suferi de gliom în fiecare an, potrivit Registrului Oncologic Danez. Deşi am descoperit o legătură statistică puternică între contraceptivele hormonale şi riscul de cancer cerebral, o evaluare a riscurilor versus beneficii va continua să favorizeze utilizarea anticoncepţionalelor hormonale în cazul persoanelor eligibile", a explicat David Gaist.
Studiul a fost publicat în revista British Journal of Clinical Pharmacology.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Ce boli pot provoca anticoncepţionalele
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe