- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (03.06.2024, 17:51)
- Bianca Popa
Studiu: Utilizarea smartphone-urilor poate îmbunătăţi starea de spirit a adolescenţilor
- Un studiu efectuat pe 253 de adolescenţi din SUA arată că utilizarea smartphone-urilor poate îmbunătăţi uşor starea de spirit a acestora.
- Adolescenţii au raportat o creştere a scorurilor stării de spirit de la puţin sub 5 la puţin sub 5,5 pe o scară de 7 puncte în timpul utilizării telefoanelor.
- Cercetătorii subliniază că smartphone-urile nu sunt nici bune, nici rele în mod inerent şi că utilizarea lor poate fi inofensivă dacă sunt dezvoltate şi alte tehnici sănătoase de gestionare a stării de spirit.
Urmărește
164 afișări
Sursa foto: Pexels
Un studiu recent care a implicat 253 de adolescenţi din SUA cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani sugerează că utilizarea smartphone-urilor poate îmbunătăţi uşor starea de spirit, contribuind la dezbaterea continuă privind impactul smartphone-urilor asupra sănătăţii mentale a adolescenţilor, scrie New Scientist. Experţii sunt împărţiţi: unii, precum Jonathan Haidt de la Universitatea New York, susţin că smartphone-urile ar putea agrava o criză de sănătate mentală, în timp ce alţii, precum Pete Etchells de la Bath Spa University, argumentează că nu există suficiente dovezi care să susţină această afirmaţie.
Realizat de Matt Minich şi Megan Moreno de la Universitatea din Wisconsin-Madison, studiul a găsit o corelaţie pozitivă între utilizarea smartphone-urilor şi îmbunătăţirea stării de spirit. Pe parcursul a şase zile, participanţii au primit 30 de chestionare scurte prin mesaj text la intervale aleatorii între orele 09:00 şi 21:00. Chestionarele întrebau dacă utilizau telefonul în momentul primirii mesajului şi să-şi evalueze starea de spirit pe o scară de 7 puncte atât în acel moment, cât şi înainte de a folosi telefonul.
Rezultatele au arătat că, în medie, scorurile stării de spirit ale adolescenţilor au crescut de la puţin sub 5 la puţin sub 5,5 când foloseau telefoanele, indicând că foloseau dispozitivele ca un instrument pentru gestionarea stării de spirit. "Adolescenţii au raportat stări de spirit mai ridicate atunci când foloseau telefoanele", notează Minich, adăugând că stările lor de spirit s-au îmbunătăţit în timpul utilizării telefonului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Minich afirmă că smartphone-urile nu sunt nici bune, nici rele în mod inerent. Dacă adolescenţii dezvoltă şi alte tehnici sănătoase de gestionare a stării de spirit, utilizarea telefoanelor în acest mod este probabil inofensivă. Cu toate acestea, dacă utilizarea telefonului devine un suport care îi împiedică să înveţe alte metode de reglare a stării de spirit, ar putea duce la un comportament de dependenţă sau compulsiv. Este important de menţionat că studiul nu a găsit nicio dovadă care să sugereze că utilizarea smartphone-urilor este dăunătoare pentru adolescenţi.
Etchells laudă metodologia de a întreba participanţii despre emoţiile lor actuale, în loc să-şi reamintească sentimentele din trecut, care pot fi inexacte. El critică convingerea persistentă că utilizarea telefoanelor este dăunătoare, argumentând că rezultatele studiului nu susţin această viziune. În schimb, constatările sugerează că smartphone-urile pot juca un rol pozitiv în gestionarea stării de spirit atunci când sunt utilizate în mod adecvat.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump