STUDIU. Vapatul este un potenţial factor de risc în dezvoltarea COVID-19 la adolescenţi şi adulţi tineri

  • Un tânăr care fumează ţigări şi vapează este de şapte ori mai probabil să fie diagnosticat cu COVID-19
  • Tinerii care doar vapează sunt de cinci ori mai susceptibili
  • Cercetătorii au descoperit că incidenţa infectărilor în cazul tinerilor are legătură cu vapatul
Urmărește
1164 afișări
Imaginea articolului STUDIU. Vapatul este un potenţial factor de risc în dezvoltarea COVID-19 la adolescenţi şi adulţi tineri

Sursa foto: profimedia

Un studiu realizat pe vapat de cercetătorii de la Stanford a făcut legătura dintre obiceiul de a vapa şi infecţia cu Sars-CoV-2 în rândul tinerilor.

Cercetătorii au descoperit că adolescenţii şi adulţii tineri au mai multe şanse de a fi diagnosticaţi cu COVID-19 dacă fumează sau vapează. Un tânăr care fumează ţigări şi vapează este de şapte ori mai probabil să contracte virusul iar cei care doar vapează, sunt de cinci ori mai susceptibili.

Şansele ca un tânăr să se îmbolnăvească sunt refelctate de modul în care ţigările electronice afectează plămânii şi sistemul imunitar. Vulnerabilităţile din organism permit virusului să se dezvolte, iar cei care vapează se expun unui risc real, mai ales că virusul a fost detectat şi în aburul expirat.

Utilizatorii de ţigări electronice au tendinţa de a face schimb de aparate şi de a-şi atinge faţa în timpul vapatului. Studiul a scos în evidenţă faptul că există efecte pe termen scurt şi lung asupra sănătăţii în cazul celei mai populare alternative de fumat. Dar, ea vine la pachet cu o serie de riscuri în contextul pandemic actual.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici