- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (19.02.2011, 16:39)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Surzenia creşte riscul de demenţă în cazul persoanelor în vârstă
Persoanele în vârstă suferind de surzenie se confruntă cu un risc mult mai mare de a se îmbolnăvi de demenţă, iar acest risc creşte şi mai mult odată cu scăderea acuităţii auditive, potrivit unui studiu publicat luni în revista Archives of Neurology.
Urmărește
458 afișări
Surzenia creşte riscul de demenţă în cazul persoanelor în vârstă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Cercetătorii de la Universitatea John Hopkins din statul Maryland au monitorizat 639 de persoane cu vârstele cuprinse între 36 şi 90 de ani, care nu sufereau de demenţă.
Din 1990 până în 1994, voluntarii au fost supuşi unor teste de evaluare a funcţiilor mintale şi a capacităţilor auditive.
Pacienţii au fost apoi monitorizaţi până la sfârşitul lunii mai 2008 pentru a se determina dacă s-au îmbolnăvit de maladia Alzheimer sau alte forme de demenţă. Din totalul participanţilor, 125 au prezentat o deficienţă auditivă uşoară, 53 au prezentat simptome moderate de surzenie, iar şase pacienţi au acuzat o deficienţă auditivă severă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
Cu ocazia unui test efectuat după o perioadă medie de 11,9 ani, autorii studiului au diagnosticat 58 de cazuri de demenţă, dintre care 37 erau cazuri clare de Alzheimer.
Savanţii americani au stabilit astfel o corelaţie între fenomenul de îmbătrânire, pierderea auzului şi creşterea riscului de senilitate.
Pentru voluntarii în vârstă de peste 60 de ani, 36,4% dintre cazurile de demenţă au fost asociate cu o pierdere a auzului. În plus, riscul de declanşare a maladiei Alzheimer a crescut cu 20% de fiecare dată când acuitatea auditivă a scăzut cu 10 decibeli.
Cazurile de demenţă ar putea fi diagnosticate în mod eronat la persoanele surde, iar indivizii suferind de demenţă ar putea fi consideraţi în mod eronat ca fiind persoane cu deficienţe auditive. Cele două patologii ar putea rezulta dintr-un proces neuropatologic comun.
"Pierderea auzului ar putea fi asociată cu demenţa în urma unei epuizări a capacităţilor mintale şi a izolării sociale sau din cauza unei combinaţii a celor doi factori", afirmă autorii studiului.
Surzenia poate fi evitată la persoanele în vârstă şi corectată destul de uşor cu ajutorul tehnologiei actuale - dispozitive numerice de amplificare a sunetelor şi a implantului cohlear, un aparat miniatural care permite restaurarea parţială a auzului.
Până în anul 2050, circa 100 de milioane de persoane - o persoană din 85 - va suferi de demenţă pe plan mondial.
Intervenţiile şi procedurile care pot întârzia apariţia demenţei, chiar şi cu un singur an, ar putea conduce la scăderea cazurilor de demenţă cu peste 10% până în anul 2050.
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe