- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- SAN DIEGO, (24.11.2015, 17:54)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ţânţari care nu transmit malaria, creaţi de cercetătorii americani
Cercetătorii din Statele Unite ale Americii au creat o varietate de ţânţari ale căror gene blochează malaria şi care ar putea să se împerecheze cu ceilalţi reprezentanţi ai speciei lor care trăiesc în sălbăticie şi să producă urmaşi care nu transmit această boală, informează Reuters.
Urmărește
684 afișări
Ţânţarii care nu transmit malaria, creaţi de cercetătorii americani.
Savanţii americani au anunţat, luni, că au folosit o tehnică de editare a genelor prin intermediul căreia ADN-ul poate fi inserat, înlocuit sau şters dintr-un genom, pe o specie de ţânţari - Anopheles stephensi - care contribuie la răspândirea malariei în zonele urbane din India.
Ei au inserat fragmente speciale de ADN în linia germinală - celule care transmit genele de la o generaţie la alta - a acestei specii, creând astfel ţânţari ale căror gene au împiedicat transmiterea malariei, prin sintetizarea unor anticorpi antimalarie, ce au fost transmişi la 99,5% dintre urmaşi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Malaria este cauzată de paraziţi transmişi la oameni prin intermediul înţepăturilor femelelor de ţânţari care sunt infectate cu această boală. Obiectivul cercetărilor americani a fost de a elibera în natură mai mulţi ţânţari modificaţi genetic pentru ca aceştia să se împerecheze cu ţânţarii din natură, pentru ca acele gene care blochează malaria să intre în patrimoniul genetic al populaţiei de insecte şi, în cele din urmă, să aparţină majorităţii acesteia, pentru a bloca posibilitatea speciei de a infecta oameni cu parazitul malariei.
Studiul a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea California San Diego şi de la Universitatea California Irvine.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) estimează că, până la sfârşitul anului 2015, vor fi înregistrate 214 milioane de cazuri de malarie, care vor face 438.000 de victime, în special în Africa subsahariană.
Studiul a fost publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe