- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- SAN DIEGO, (24.11.2015, 17:54)
- Florin Badescu
Ţânţari care nu transmit malaria, creaţi de cercetătorii americani
Cercetătorii din Statele Unite ale Americii au creat o varietate de ţânţari ale căror gene blochează malaria şi care ar putea să se împerecheze cu ceilalţi reprezentanţi ai speciei lor care trăiesc în sălbăticie şi să producă urmaşi care nu transmit această boală, informează Reuters.
Urmărește
685 afișări
Ţânţarii care nu transmit malaria, creaţi de cercetătorii americani.
Savanţii americani au anunţat, luni, că au folosit o tehnică de editare a genelor prin intermediul căreia ADN-ul poate fi inserat, înlocuit sau şters dintr-un genom, pe o specie de ţânţari - Anopheles stephensi - care contribuie la răspândirea malariei în zonele urbane din India.
Ei au inserat fragmente speciale de ADN în linia germinală - celule care transmit genele de la o generaţie la alta - a acestei specii, creând astfel ţânţari ale căror gene au împiedicat transmiterea malariei, prin sintetizarea unor anticorpi antimalarie, ce au fost transmişi la 99,5% dintre urmaşi.
Malaria este cauzată de paraziţi transmişi la oameni prin intermediul înţepăturilor femelelor de ţânţari care sunt infectate cu această boală. Obiectivul cercetărilor americani a fost de a elibera în natură mai mulţi ţânţari modificaţi genetic pentru ca aceştia să se împerecheze cu ţânţarii din natură, pentru ca acele gene care blochează malaria să intre în patrimoniul genetic al populaţiei de insecte şi, în cele din urmă, să aparţină majorităţii acesteia, pentru a bloca posibilitatea speciei de a infecta oameni cu parazitul malariei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
Studiul a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea California San Diego şi de la Universitatea California Irvine.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) estimează că, până la sfârşitul anului 2015, vor fi înregistrate 214 milioane de cazuri de malarie, care vor face 438.000 de victime, în special în Africa subsahariană.
Studiul a fost publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences.
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe