Tehnologie de radioterapie şi radiochirurgie într-un singur aparat, la un centru medical din Băneasa

O tehnologie de radioterapie şi radiochirurgie concentrată într-un singur aparat, în valoare de cinci milioane de euro, care oferă o mai bună focalizare a fasciculului de radiaţii şi reduce durata şi numărul sesiunilor de tratament, a fost inaugurat la Neolife Medical Center din Băneasa.

Urmărește
1649 afișări
Imaginea articolului Tehnologie de radioterapie şi radiochirurgie într-un singur aparat, la un centru medical din Băneasa

Tehnologie de radioterapie şi radiochirurgie într-un singur aparat, la un centru medical din Băneasa (Imagine: Shutterstock)

Aparatul - care, susţin reprezentanţii centrului, este unic în România şi în ţările vecine - foloseşte o tehnologie de radioterapie şi radiochirugie considerată revoluţionară, TrueBeam. Acesta este superior altor aceeleratoare liniare, deoarece permite integrarea metodelor de radioterapie şi radiochirurgie într-un singur aparat, oferă o mai bună focalizare a fasciculului de radiaţii şi reduce durata sesiunilor de tratament, precum şi numărul acestora.

Tot această tehnologie creşte precizia găsirii zonei afectate de cancer şi lasă mai puţin timp mişcării tumorii în timpul administrării dozei: eroarea sistemului TrueBeam este sub un milimetru. Medicii pot trata cu mare precizie tumora dintr-un organ aflat permanent în mişcare.

"Am deschis partea de po­liclinică şi chimioterapie, la început de an. Acum inaugurăm şi radio­tera­pia. De fapt, vorbim despre un centru a cărui suprafaţă este de 3.500 de metri pătraţi, cu subsol, parter şi trei etaje. Aparatura este de ultimă generaţie. Suntem preocupaţi de depistarea precoce a bolii şi abordarea integrată a pacienţilor", a declarat Clau­diu Tronciu, directorul ge­neral pentru Ro­mânia şi Moldova al MNT Healthcare Europe SRL - compania care operează centrul Neolife.

Un avantaj al centrului este acela că substanţa pentru PET-CT (tomografie computerizată cu emisie pozitronică), care era adusă din Ungaria pentru un alt centru, este realizată în Pantelimon, la o fabrică de radiofarmaceutice.

Medicii centrului medical au organizat şi o campanie de depistare a cancerului, la care au participat 120 de persoane, fiind descoperite cinci tumori maligne. Până acum, în centru au fost incluşi în tratament zece pacienţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici