- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (07.01.2010, 18:01)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Telefoanele mobile au virtuţi miraculoase împotriva maladiei Alzheimer
Telefoanele mobile, deşi acuzate timp de mulţi ani că ar provoca tumori cerebrale, prezintă virtuţi miraculoase în prevenirea maladiei Alzheimer şi au redus tumorile şoarecilor suferind de această boală, potrivit unui studiu publicat în Journal of Alzheimer's Disease.
Urmărește
82 afișări
Telefoanele mobile au virtuţi miraculoase împotriva maladiei Alzheimer (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Oamenii de ştiinţă americani au expus aproape 100 de şoareci la acţiunea undelor electromagnetice emise de telefoanele mobile, două ore pe zi, timp de opt luni, pentru a reproduce în condiţii de laborator folosirea uzuală a acestor dispozitive de către oameni, de-a lungul mai multor decenii.
O parte dintre aceşti şoareci au fost modificaţi genetic pentru a dezvolta maladia Alzheimer şi probleme de memorie, pe măsură ce îmbătrâneau, iar ceilalţi erau exemplare obişnuite, care nu prezentau nicio predispoziţie genetică pentru această boală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Am fost surprinşi să constatăm că o expunere la undele produse de telefoanele mobile, începând din copilărie şi până la vârsta adultă, protejează memoria şoarecilor care, altfel, ar fi fost dezvoltat simptomele maladiei Alzheimer", a declarat Gary Arendash, profesor de neurologie la Universitatea Florida din Statele Unite, principalul autor al acestui studiu.
"Lucrul cel mai uimitor a fost faptul că undele magnetice emise de aceste telefoane mobile au restabilit o funcţionare normală a memoriei şoarecilor bătrâni suferind de Alzheimer", a adăugat autorul studiului.
În opinia cercetătorilor americani, undele electromagnetice generate de telefoanele mobile au contribuit la dizolvarea depozitelor de peptide beta-amiloide din creierul şoarecilor.
Aceste acumulări sunt considerate de cercetători drept principalele vinovate de declanşarea bolilor neurodegenerative, de la demenţă şi până la maladia Alzheimer, deoarece ele împiedică transmiterea normală a fluxurilor nervoase între celulele cerebrale.
Aceste unde nu au provocat niciun tip de cancer în cazul şoarecilor, ci au avut un efect stimulator asupra funcţiilor cerebrale. Cercetătorii au constatat o creştere lejeră a temperaturii la nivelul creierelor exemplarelor participante la experiment. Acest fenomen, care ar explica regresia plăcilor amiloidale, a fost observat doar în cazul şoarecilor suferind de Alzheimer şi doar după mai multe luni de expunere în faţa undelor generate de telefoanele mobile.
Constatând că niciun tratament recent împotriva maladiei Alzheimer nu a fost autorizat de forurile medicale internaţionale, autorii studiului speră ca undele electromagnetice "să merite efortul de a fi studiate şi pe oameni".
Aproximativ 4,5 milioane de americani suferă de Alzheimer, numărul pacienţilor fiind dublu faţă de anul 1980, potrivit National Institutes of Health (NIH).
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe