- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (16.05.2013, 13:58)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Telescopul spaţial Kepler, care caută exoplanete, s-a defectat
Kepler, telescopul spaţial american aflat în căutarea de exoplanete, este "paralizat" din cauza unei defecţiuni tehnice care ar putea conduce la sfârşitul prematur al misiunii sale de patru ani, a anunţat miercuri NASA.
Urmărește
307 afișări
Telescopul spaţial Kepler, care caută exoplanete, s-a defectat (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Kepler a rămas blocat din cauza defectării unui mecanism care permite telescopului să se orienteze spre o direcţie dată de pe bolta cerească, a precizat John Grunsfeld, directorul departamentului ştiinţific al agenţiei spaţiale americane, într-o conferinţă de presă telefonică.
"Telescopul a fost pus în modul de funcţionare de siguranţă" pentru a ne asigura că panourile solare să fie orientate spre Soare pentru a reîncărca bateriile şi pentru a continua comunicarea cu Terra, a adăugat el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Vladimir Putin, la conferinţa anuală de presă: Occidentul poate să încerce capabilităţile rachetei Oreşnik prin alegerea unei ţinte în Kiev şi folosirea sistemelor antiaeriene. Liderul rus critică dislocarea THAAD în România
-
Leul a început să se deprecieze la cotaţiile interbancare. BNR anunţă un curs neclintit
-
Restricţii de trafic în Capitală pentru manifestările dedicate comemorării Revoluţiei din 1989
Inginerii americani au constatat săptămâna trecută că giroscopul lui Kepler nu se mai mişca, în ciuda comenzilor trimise de la sol. Aceeaşi problemă a apărut în iulie 2012 cu un alt giroscop al telescopului Kepler, care a încetat să mai funcţioneze.
"Din păcate, Kepler nu se află într-un loc în care putem să trimitem astronauţi" pentru a-l repara, a adăugat el, explicând că inginerii de la NASA "examinează datele cu foarte mare atenţie (...) pentru a vedea dacă este posibil să reluăm activităţile ştiinţifice ale telescopului".
"Nu suntem însă pregătiţi să anunţăm sfârşitul oficial al lui Kepler", a insistat John Grunsfeld, care a spus că, "din toate punctele de vedere, misiunea Kepler a fost un succes".
Kepler este primul telescop care a fost special construit pentru a căuta planete asemănătoare cu Terra în alte sisteme solare din galaxia noastră, Calea Lactee.
Până în prezent, Kepler a detectat 2.740 de exoplanete potenţiale, din care 112 au fost confirmate până acum cu ajutorul altor telescoape şi echipamente.
În aprilie, astronomii au anunţat descoperirea, făcută cu ajutorul telescopului Kepler, a două exoplanete care prezintă cel mai mare grad de asemănare cu Terra observat vreodată şi pe care apa poate să rămână în stare lichidă, permiţând astfel vieţii să existe.
Telescopul Kepler - o misiune de 600 de milioane de dolari - a fost lansat de NASA în 2009, pentru a monitoriza, timp de cel puţin patru ani, peste 100.000 de stele care seamănă cu Soarele nostru, aflate în constelaţiile Lebedei şi Lirei.
Citește pe alephnews.ro: Marcel Ciolacu anunță că PSD se retrage din coaliție și va vota un guvern de dreapta: „Nu fugim de responsabilitate”
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
George Simion reacționează după retragerea PSD de la negocieri: „AUR este gata să îşi asume guvernarea”
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Rețeta veche de salată de boeuf a regretatului Radu Anton Roman. Ingredientul secret care oferă un gust unic
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe