Telescopul Webb studiază originea sistemelor solare

Telescopul spaţial a cercetat unele dintre cele mai întunecate şi mai reci regiuni din spaţiu pentru a găsi indicii despre chimia care contribuie la crearea planetelor şi originea vieţii.

Urmărește
151 afișări
Imaginea articolului Telescopul Webb studiază originea sistemelor solare

NASA

Această imagine recent lansată arată un segment al norului molecular Chameleon I, la aproximativ 630 de ani lumină de Pământ.

La temperaturi de până la -260 Celsius, Webb detectează tipuri de boabe de gheaţă neobservate anterior.

În cele din urmă, astfel de nori se vor prăbuşi pentru a forma stele şi, în jurul lor, planete.  

Ceea ce vedeţi că arată ca o„clepsidra”  portocalie este o protostea, o stea în modul de formare, trăgând material din nor asupra sa. 

Stelele portocalii de dedesubt sunt mai mature şi suficient de strălucitoare pentru ca Webb să le scaneze. 

Dar, pentru a detecta gheaţa, Webb ignoră toate aceste stele în lateral şi se uită la stelele din spatele norului albastru Chameleon I. 

Pe măsură ce lumina acestor obiecte străluceşte prin nor, o parte din ea este absorbită de gheaţă pentru a le arăta compoziţia.

Aceasta este o activitate realizată în principal pe Webb prin spectrometrele sale în infraroşu apropiat şi în infraroşu mijlociu (NIRSpec şi MIRI) şi, într-o anumită măsură, prin camera sa în infraroşu apropiat (NIRCam) care a produs această fotografie fabuloasă de mai sus, transmite BBC

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici