- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (25.01.2023, 07:21)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Telescopul Webb studiază originea sistemelor solare
Telescopul spaţial a cercetat unele dintre cele mai întunecate şi mai reci regiuni din spaţiu pentru a găsi indicii despre chimia care contribuie la crearea planetelor şi originea vieţii.
Urmărește
151 afișări
NASA
Această imagine recent lansată arată un segment al norului molecular Chameleon I, la aproximativ 630 de ani lumină de Pământ.
La temperaturi de până la -260 Celsius, Webb detectează tipuri de boabe de gheaţă neobservate anterior.
În cele din urmă, astfel de nori se vor prăbuşi pentru a forma stele şi, în jurul lor, planete.
Ceea ce vedeţi că arată ca o„clepsidra” portocalie este o protostea, o stea în modul de formare, trăgând material din nor asupra sa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Stelele portocalii de dedesubt sunt mai mature şi suficient de strălucitoare pentru ca Webb să le scaneze.
Dar, pentru a detecta gheaţa, Webb ignoră toate aceste stele în lateral şi se uită la stelele din spatele norului albastru Chameleon I.
Pe măsură ce lumina acestor obiecte străluceşte prin nor, o parte din ea este absorbită de gheaţă pentru a le arăta compoziţia.
Aceasta este o activitate realizată în principal pe Webb prin spectrometrele sale în infraroşu apropiat şi în infraroşu mijlociu (NIRSpec şi MIRI) şi, într-o anumită măsură, prin camera sa în infraroşu apropiat (NIRCam) care a produs această fotografie fabuloasă de mai sus, transmite BBC.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe