- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (22.10.2022, 09:32)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Terapia cerebrală cu laser oferă speranţă bolnavilor de epilepsie
- Un laser micuţ aflat în interiorul unei sonde în craniu le permite medicilor să distrugă ţesutul cerebral care provoacă crize.
- Sute de persoane care suferă de epilepsie greu de tratat vor beneficia de anul viitor de terapie cu laser care vizează creierul în cadrul NHS din Anglia.
- Tratamentul este mai precis şi mai puţin riscant decât o intervenţie chirurgicală normală pe creier, iar pacienţii se recuperează mai repede, potrivit NHS England.
- Organizaţia caritabilă Epilepsy Action a declarat că noua terapie reprezintă "o rază de speranţă interesantă".
Urmărește
340 afișări
Terapia cerebrală cu laser oferă speranţă bolnavilor de epilepsie
Aproximativ 600.000 de persoane din Marea Britanie suferă de epilepsie. Cei mai mulţi îşi controlează crizele cu medicamente, dar unul din trei nu poate face acest lucru, iar în fiecare an, aproximativ 1.000 de persoane sunt potrivite pentru o operaţie pe creier convenţională. Şi mulţi sunt descurajaţi de riscurile potenţiale şi de perioada lungă de recuperare.
În schimb, rana provocată de tratamentul cu laser este atât de mică încât pacienţii pot pleca acasă într-o zi sau două şi se pot întoarce la serviciu într-o săptămână.
NHS England a declarat că aproximativ 150 de pacienţi vor beneficia de terapia cu laser în 2023, iar numărul acestora va creşte în anii următori, potrivit BBC.
Procedura se efectuează într-un scaner RMN, permiţând medicilor să navigheze în jurul vaselor de sânge şi a altor structuri importante ale creierului pentru a găsi bucata precisă de ţesut de care vor să scape.
Un fascicul laser foarte precis, aflat la vârful sondei, elimină apoi ţesutul cerebral cu ajutorul căldurii şi al luminii.
Există mai multe tipuri diferite de epilepsie şi aceasta poate începe la orice vârstă.
Unele tipuri durează o perioadă limitată de timp, în timp ce pentru alţii, epilepsia poate fi o afecţiune care durează toată viaţa.
Directorul medical naţional al NHS, profesorul Sir Stephen Powis, a declarat că tratamentul cu raze laser pentru pacienţii cu epilepsie "schimbă vieţi" şi va oferi speranţă pentru sute de persoane în fiecare an.
„Prin înlocuirea neurochirurgiei invazive cu o terapie laser de ultimă generaţie, care permite medicilor să ţintească mai bine părţile creierului care cauzează epilepsia, nu numai că reducem dramatic riscurile pentru aceşti pacienţi, dar reducem drastic timpul de recuperare atât în spital, cât şi în afara acestuia", a spus el.
După o intervenţie chirurgicală convenţională pe creier, pacienţii petrec până la 10 zile în spital şi câteva luni la domiciliu pentru a se recupera.
Cei potriviţi pentru terapia cu laser trebuie să aibă crize frecvente care nu pot fi controlate cu medicamente de putere maximă, precum şi o anumită parte a creierului identificată ca fiind cauza afecţiunii.
De asemenea, aceştia vor fi fost investigaţi pentru o operaţie pe creier deschis şi vor avea o formă de epilepsie care face ca această opţiune să fie foarte riscantă.
Alison Fuller, director pentru îmbunătăţirea sănătăţii şi influenţarea la Epilepsy Action, a declarat: „Această nouă terapie este o rază de speranţă interesantă pentru numeroasele persoane cu epilepsie ale căror vieţi sunt afectate de realitatea dură a crizelor necontrolate”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe