- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (24.10.2024, 17:15)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Terapia cu lumină puternică poate modifica fizic creierul şi combate depresia
O descoperire importantă vine din Japonia, unde cercetătorii au demonstrat că expunerea zilnică la lumină puternică poate schimba fizic structura creierului şi ameliora simptomele depresiei.
Urmărește
2125 afișări
Sursa foto: Adobe Stock
Studiul, condus de cercetătorul Hirofumi Hirakawa, a urmărit 24 de pacienţi cu depresie şi tulburare bipolară timp de patru săptămâni.
Jumătate dintre participanţi au fost expuşi în fiecare dimineaţă la 30 de minute de lumină puternică, echivalentul a 10.000 de lucşi, în timp ce ceilalţi au avut parte de lumină slabă de doar 50 de lucşi.
Rezultatele au fost remarcabile: pacienţii care au primit terapia cu lumină intensă au înregistrat o creştere vizibilă a volumului într-o zonă specifică a creierului, responsabilă pentru memorie şi reglarea stării de spirit.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
-
Curtea Penală Internaţională a emis mandate de arestare pentru Benjamin Netanyahu şi Yoav Gallant
-
De teama intensificării războiului din Ucraina, Ungaria instalează un sistem antiaerian la graniţă şi pune unele unităţi militare în alertă
Autorii studiului spun că este ca şi cum ar exista un tratament natural pentru depresie. Lumina puternică poate stimula crearea de noi neuroni în creier, ceea ce duce la ameliorarea simptomelor depresive.
Tratamentul este simplu şi presupune doar să stai în faţa unei surse speciale de lumină timp de 30 de minute în fiecare dimineaţă. Efectele secundare sunt minime şi pot include cel mult oboseală oculară sau dureri uşoare de cap.
Terapia funcţionează prin imitarea luminii solare naturale şi ajută la resetarea ceasului intern al organismului, care este adesea perturbat în tulburările de dispoziţie.
Deşi rezultatele sunt promiţătoare, cercetătorii avertizează că studiul a fost făcut pe un grup mic de pacienţi şi sunt necesare investigaţii suplimentare pentru confirmarea descoperirilor.
Constatările au fost publicate în Translational Psychiatry.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Șoferii au OBLIGAȚIA de a semnaliza stânga, când se află în „giratoriu”? Codul Rutier dă bătăi de cap!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe