- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- NEW YORK, (27.08.2008, 19:39)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Terapia genetică, o metodă pentru ameliorarea auzului
Cercetătorii americani au demonstrat, prin intermediul terapiei genetice, că este posibil ca, în perioada de dezvoltare embrionară, să se genereze celule funcţionale ce ar putea reduce riscul pierderii auzului, la maturitate.
Urmărește
2953 afișări
Terapia genetică, o metodă pentru ameliorarea auzului (Imagine: Wikipedia)
Studiile, realizate pe şoareci, au fost realizate de o echipă de cercetători americani coordonată de John Brigande, de la Universitatea Oregon, care suferă şi el de deficienţe de auz. Rezultatele studiului au fost publicate online miercuri, de revista ştiinţifică britanică Nature.
Celulele ciliate (căptuşite cu cili care reacţionează la vibraţii sonore) situate în urechea internă sunt responsabile pentru conversia semnalelor auditive în impusuri electrice. Numărul acestor celule este deja stabilit în momentul naşterii, iar pierderea celulelor senzoriale este ireversibilă şi responsabilă de anumite probleme de auz.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Urechea internă include o cavitate (melcul sau cochlea) care serveşte la recepţionarea sunetelor şi un organ ce serveşte la menţinerea echilibrului organismului, ambele dotate cu celule ciliate care reacţionează la mişcare.
John Brigande şi colegii săi au arătat că transferul intrauterin al genei "Atoh1" în urechea internă a fetuşilor poate determina transformarea celulelor nesenzoriale în celule ciliate.
Experimente anterioare referitoare la această genă nu au putut stabili dacă celulele obţinute funcţionează. Echipa din Oregon a arătat, că în acest caz, celulele generate sunt funcţionale.
Faptul că transferul de gene in utero permite producerea unui surplus de celule ciliate care funcţionează ar putea servi ca bază pentru o terapie umană a viitorului, menţionează revista Science.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe