- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (10.08.2011, 22:22)
- Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Test ADN pe baza celulelor prelevate din sângele matern, fiabil pentru a determina sexul bebeluşilor
Un test ce utilizează celule fetale prelevate din sângele matern după a şaptea săptămână de sarcină este eficient şi lipsit de riscuri pentru a determina sexul bebeluşilor, dar şi eventualele anomalii genetice, potrivit unui studiu publicat marţi în Statele Unite ale Americii.
Urmărește
738 afișări
Test ADN pe baza celulelor prelevate din sângele matern, fiabil pentru a determina sexul bebeluşilor (Imagine: Cristi Vatavu/Mediafax Foto)
În schimb, testele efectuate pe urina mamei nu par a fi fiabile pentru determinarea sexului copilului, au anunţat autorii studiului, publicat în Journal of the American Medical Association (JAMA) din 10 august.
Analiza celulelor fetale din sângele femeilor însărcinate poate să devină o alternativă eficientă pentru amniocenteză - o procedură ce permite efectuarea unei analize citogenetice, a cromozomilor fetusului, dar care este mai riscantă.
Amniocenteza este în prezent procedura medicală utilizată cel mai des pentru determinarea anomaliilor genetice şi a sexului bebeluşilor, dar prezintă un anumit risc, destul de scăzut, de provocare a avortului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
În ceea ce priveşte ecografia, aceasta poate fi folosită pentru determinarea sexului copilului după a 11-a săptămână de sarcină, însă această metodă nu este considerată fiabilă.
Studiul a fost coordonat de Stephanie Devaney, de la National Institutes of Health (NIH) din Statele Unite ale Americii.
În anumite ţări, precum Olanda, Marea Britanie, Franţa şi Spania, acest test este deja utilizat clinic în mod obişnuit, în ciuda absenţei unei evaluări oficiale a performanţelor sale.
Recent, anumite societăţi au început să propună spre vânzare acest test către consumatorii direcţi, pe internet, au precizat autorii studiului.
Testul este prezentat ca fiind "non-medical" şi destinat spre fi utilizat de viitorii părinţii care sunt curioşi să afle ce sex va avea copilul lor.
Autorii studiului precizează că, în anumite cazuri, noul test a determinat sexul bebeluşului cu o rată de exactitate cuprinsă între 95% şi 99% încă din perioada de sarcină cuprinsă în intervalul cinci-şapte săptămâni.
Studiul a fost realizat pe baza a 57 de studii precedente, la care au participat 3.524 de femei însărcinate cu băieţi şi 3.017 femei însărcinate cu fete.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe