- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (19.10.2022, 13:27)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Test precis pentru depistarea modificărilor celulare care ar putea duce la apariţia cancerului de col uterin
- Un test mai precis pentru depistarea modificărilor celulare care ar putea duce la apariţia cancerului de col uterin a fost dezvoltat de oamenii de ştiinţă.
- Testul a funcţionat mai bine decât metodele disponibile în prezent pentru detectarea femeilor cu modificări avansate ale celulelor care au nevoie de tratament.
- Testul poate detecta, de asemenea, markeri ADN pentru alte tipuri de cancer, ceea ce înseamnă că, în viitor, ar putea fi utilizat ca test de predicţie pentru cancerul de sân, uterin, cervical şi ovarian.
Urmărește
778 afișări
Test precis pentru depistarea modificărilor celulare care ar putea duce la apariţia cancerului de col uterin
Atunci când a fost testat pentru cancerul de col uterin, acesta a dat rezultate mai bune decât metodele disponibile în prezent în ceea ce priveşte detectarea celor cu modificări avansate ale celulelor care au nevoie de tratament.
„Vaccinarea împotriva virusului care cauzează cancerul de col uterin este acum implementată pe scară largă şi conduce la schimbări în cantitatea şi tipurile de virus care circulă în comunitate. La rândul lor, abordările noastre privind depistarea cancerului de col uterin trebuie să se adapteze astfel încât programele să continue să aducă beneficii”, a spus profesorul Martin Widschwendter, de la University College London.
ULTIMELE ȘTIRI
-
WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
-
Tîlvăr: Ne asigurăm că Armata României are acces la cele mai avansate tehnologii şi echipamente
-
Ciolacu: Această coaliţie a funcţionat în parametrii aşteptaţi de români. Bolojan - posibil partener
-
Ucraina şi Germania discută despre un „răspuns decisiv” la implicarea Coreei de Nord în război
În cazul celor care nu prezentau modificări ale celulelor, dar care aveau virusul papiloma uman (HPV), care provoacă majoritatea cazurilor de cancer de col uterin, a detectat 55% dintre persoanele care vor avea modificări ale celulelor în următorii patru ani, potrivit Independent.
Pentru acest studiu, experţii au analizat metilarea ADN-ului, care acţionează ca un strat suplimentar de informaţii deasupra ADN-ului.
ADN-ul conţine toate genele pe care oamenii le moştenesc de la ambii părinţi, în timp ce metilarea ADN-ului le spune celulelor ce fragmente de ADN să citească.
Factori precum fumatul, poluarea, alimentaţia deficitară şi supraponderabilitatea pot modifica aceşti markeri şi schimba modul în care se comportă celula.
Analizând îndeaproape metilarea ADN-ului, oamenii de ştiinţă cred că pot detecta cancerul şi, eventual, pot prezice riscul ca o persoană să dezvolte cancer în viitor.
Studiile anterioare privind noul test care utilizează probe de col uterin au sugerat acurateţea în predicţia femeilor cu cancer de sân sau ovarian.
Noul studiu, publicat în revista Genome Medicine, a inclus 1.254 de probe de screening cervical de la femei cu modificări celulare de la risc scăzut la risc ridicat, femei cu HPV, dar fără modificări celulare cervicale, şi probe de la femei fără modificări celulare cervicale care au dezvoltat modificări celulare cu risc ridicat în decurs de patru ani.
Profesorul Martin Widschwendter, de la departamentul de cancer feminin al University College London, a declarat: „Vaccinarea împotriva virusului care cauzează cancerul de col uterin este acum implementată pe scară largă şi duce la schimbări în cantitatea şi tipurile de virus care circulă în comunitate. La rândul lor, abordările noastre privind depistarea cancerului de col uterin trebuie să se adapteze astfel încât programele să continue să aducă beneficii. Este important faptul că alte lucrări ale noastre au arătat cum testarea aceleiaşi probe de col uterin poate oferi, de asemenea, informaţii despre riscul unei femei de a dezvolta alte trei tipuri de cancer majore - cancerul de sân, cancerul ovarian şi cancerul uterin”.
Această nouă metodă este mai specifică şi nu duce la un tratament excesiv, ceea ce reprezintă o veste bună pentru prevenirea cancerului de col uterin şi o veste excelentă pentru toţi cei care trebuie să se supună unui screening.
În fiecare an, în Marea Britanie se înregistrează în jur de 3.200 de cazuri noi de cancer de col uterin şi aproximativ 850 de decese. Aproximativ jumătate dintre femeile care suferă de această boală supravieţuiesc timp de 10 ani sau mai mult.
Citește pe alephnews.ro: Noul medicament Novo împotriva obezității promite rezultate spectaculoase în lupta cu kilogramele în plus. Ce efecte are asupra organismului
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Regina Spaniei a fost împroșcată cu noroi de localnici în Valencia. Cum au reacționat Regele și Premierul în fața acestor proteste
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Aris Eram a lăsat-o în urmă pe câştigătoarea de la America Express. Mezinul Andreei Esca s-a reorientat către o blonduţă tinerică
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:30
Tîlvăr: Ne asigurăm că Armata României are acces la cele mai avansate tehnologii şi echipamente
-
astăzi, 18:22
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 985. Un oficial ucrainean afirmă că este necesară mobilizarea a 500.000 de oameni / Boris Johnson e optimist că Trump va ajuta în continuare Kievul dacă va câştiga alegerile / 14 răniţi în Harkov, în urma atacurilor ruseşti