- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (02.04.2014, 14:25)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ţesut muscular care se poate vindeca singur, creat în laborator de cercetătorii americani
Un tip de ţesut muscular care se poate vindeca singur a fost creat în laborator de cercetătorii de la Universitatea Duke din statul american Carolina de Nord.
Urmărește
423 afișări
Ţesut muscular care se poate vindeca singur, creat în laborator de cercetătorii americani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Accidentările suferite de sportivi, dar şi bolile pot să afecteze ţesuturile musculare şi să diminueze calitatea vieţii.
Descoperirea cercetătorilor americani, care au creat în laborator ţesut muscular capabil să se contracte la fel ca ţesutul natural şi, în plus, este capabil să se vindece singur, oferă o rază de speranţă acestor pacienţi, informează dailymail.co.uk.
În cadrul acestui studiu realizat pe şoareci, cercetătorii de la Universitatea Duke au obţinut în laborator ţesut muscular produs din celule precursoare imature - celule albe care nu au o funcţie specifică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: La 1000 de zile de război, Ucraina atacă Rusia, pentru prima dată, cu armele americane cu rază lungă. A fost încălcată doctrina nucleară a lui Putin, promulgată chiar astăzi
-
1.000 de zile de război. Care sunt ţările care au ajutat cel mai mult Ucraina să se apere de Rusia
-
Rusia ameninţă cu arme nucleare în cazul unui atac cu rachete occidentale pe teritoriul său
-
Putin aprobă doctrina nucleară rusă actualizată
Nu este pentru prima dată când oamenii de ştiinţă au creat în laborator ţesuturi musculare, însă a fost pentru prima oară când cercetătorii au obţinut un ţesut muscular care se contractă la fel de puternic ca muşchii scheletici neonatali nativi.
Noul muşchi se contractă puternic şi rapid, s-a integrat foarte repede în sistemul muscular al şoarecilor şi a demonstrat că deţine capacitatea de a se vindeca singur în laborator, dar şi în corpul animalului în care a fost transplantat.
Fiecare muşchi are o rezervă de celule-satelit, un tip de celule aflate în stare latentă, pregătite să se activeze în caz de accidentare şi să înceapă procesul de regenerare.
Secretul a constat în asigurarea unui mediu propice pentru aceste celule, au explicat autorii studiului, publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences.
Prin stimularea ţesutului cu impulsuri electrice pentru a-l face să se contracte, cercetătorii au observat că muşchiul astfel creat era de 10 ori mai puternic decât oricare alt muşchi creat anterior în laborator.
După avarierea muşchiului cu o toxină extrasă din veninul de şarpe, celulele-satelit au intervenit, s-au activat, s-au multiplicat şi au reparat fibrele musculare avariate.
Noua tehnică este considerată o descoperire majoră, care îi va ajuta pe oamenii de ştiinţă să obţină ţesuturi musculare viabile în laborator, pentru studierea unor maladii, dar şi pentru tratarea pacienţilor care au suferit diverse accidente.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Le-o dăm în vot la alegeri! Civilizat, legal, fără violență
Citește pe www.zf.ro: Criză fără precedent în Europa de la al Doilea Război Mondial încoace: Ce este sistemul ATACMS, care ameninţă să arunce în aer războiul din Ucraina. Americanii au autorizat Kievul să folosească rachete cu raze lungă de acţiune pentru a lovi ţinte din Rusia
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Cine este Corina Bode, soția lui Honorius Prigoană. Cu ce se ocupa tânăra înainte să-l cunoască
CANCAN.RO
Cele 15 legume care previn cancerul, potrivit lui Dragoș Pătraru. Se găsesc în toate piețele și supermarketurile din România
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe