Tinitus sau ”ţiuitul urechii” afectează multe persoane. Marea Britanie va crea o biobancă pentru a cerceta afecţiunea

  • Marea Britanie are nevoie urgentă de o biobancă de mostre de ţesut uman pentru ca experţii să poată studia şi găsi tratamente mai bune sau un leac pentru "ţiuitul în urechi", susţine British Tinnitus Association (BTA).
  • Se crede că peste şapte milioane de adulţi din Marea Britanie suferă de tinitus.
Urmărește
1662 afișări
Imaginea articolului Tinitus sau ”ţiuitul urechii” afectează multe persoane. Marea Britanie va crea o biobancă pentru a cerceta afecţiunea

Tinitus sau ”ţiuitul urechii” afectează multe persoane. Marea Britanie va crea o biobancă pentru a cerceta afecţiunea

Această afecţiune stresantă şi supărătoare, care constă în a auzi sunete enervante fără o sursă externă, este puţin înţeleasă. Pentru unele persoane devine dificil sau imposibil să ducă o viaţă normală, potrivit BBC.
 
Un sondaj realizat de organizaţia caritabilă, efectuat în luna noiembrie în rândul a 2.600 de persoane cu tinitus, sugerează că aproape una din 10 persoane care suferă de această afecţiune a avut gânduri de sinucidere sau de automutilare în ultimii doi ani. Unul din trei s-a gândit la afecţiunea sa în fiecare oră, ceea ce i-a provocat anxietate şi tristeţe.
 
Kirsty Stewart, din Hampshire, avea 28 de ani când a dezvoltat tinitus. „La început, suna ca o maşină de tuns iarba. M-am gândit că poate un vecin îşi tunde gazonul, dar nu era aşa. A fost foarte bizar. A devenit un zgomot puternic şi pătrunzător. Era atât de rău şi de tare încât nu puteam scăpa de el. Era constant. Era ca o tortură”.
 
BTA spune că şi alte persoane cu tinitus împărtăşesc experienţe similare de a se simţi izolate, slăbite şi stresate.
 
Kirsty a consultat un medic care a trimis-o la un specialist cu experienţă în gestionarea tinitusului. Ea spune că a găsit modalităţi de a face faţă zgomotelor pe care încă le aude în ambele urechi. Kirsty spune că consilierea şi reflexologia au ajutat-o să se adapteze.
 
Malcolm Hilton, un expert în ORL de la Facultatea de Medicină a Universităţii din Exeter, spune că o biobancă naţională de tinitus ar fi extrem de benefică şi ar putea dezvălui modalităţi mai bune de gestionare a afecţiunii. „Există multe tratamente disponibile pentru tinitus şi este dezamăgitor faptul că oamenii încă pleacă cu mesajul că trebuie să "înveţe să trăiască cu el" fără sprijin. Principala problemă este că, de obicei, nu există o "soluţie rapidă" şi că sunt necesare diferite abordări de tratament pentru diferite persoane", a spus el.

Şeful BTA, David Stockdale, a declarat: „Ştim că dezvoltarea unor tratamente pentru orice afecţiune necesită timp şi, prin urmare, trebuie să facem progrese în cercetarea tinitusului".

Organizaţia caritabilă are informaţii, sfaturi şi sprijin pentru persoanele afectate de tinitus.
 
Lucrurile pe care le puteţi încerca pentru a vă ajuta să faceţi faţă includ:
  • relaxare şi meditaţie,
  • redarea unui sunet de fundal sau a unei muzici de fundal ca o distragere a atenţiei,
  • găsirea unor modalităţi de a vă îmbunătăţi somnul, cum ar fi respectarea unei rutine de culcare sau reducerea consumului de cofeină,
  • aderarea la un grup de sprijin.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici