- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (28.11.2009, 10:33)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tomate mai dulci decât piersicile, pentru a-i "păcăli" pe copii să se hrănescă sănătos
O nouă varietate de tomate, mai dulci decât piersicile, a fost creată de cercetătorii britanici, în urma unui program care încearcă să îi determine pe copii să adopte o dietă sănătoasă, informează dailymail.co.uk.
Urmărește
169 afișări
Tomate mai dulci decât piersicile, pentru a-i "păcăli" pe copii să se hrănescă sănătos (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Sugardrop este cea mai dulce varietate de tomate ce a fost creată vreodată, fiind un hibrid natural, obţinut prin încrucişarea a două varietăţi deja existente pe piaţă.
Soiul Sugardrop reprezintă rezultatul a doi ani de teste în timpul cărora oamenii de ştiinţă au încrucişat peste 3.000 de soiuri diferite de tomate. Studiul a fost finanţat de Tesco, cel mai mare retailer din Marea Britanie.
Această varietate a fost cultivată pe Costa Calida, în provicina Murcia din sud-vestul Spaniei, de compania agricolă Paloma, care are un contract de exclusivitate cu grupul Tesco.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Din cauza concurenţei acerbe din industria alimentară, creatorii soiului Sugardrop nu au dorit să dezvăluie numele celor două varietăţi de tomate din care au obţinut aceste fructe "miraculoase".
Potrivit creatorilor soiului Sugardrop, studiile pentru obţinerea lui au debutat în 2007, iar încrucişările plantelor au fost efectuate în mare secret.
Tomatele sunt plante erbacee originare din America de Sud, care pot creşte în unele cazuri până la o înălţime de trei metri.
Tomatele nu au fost cunoscute în Europa până în jurul anului 1590, însă cultivarea lor a cunoscut o evoluţie spectaculoasă după aducerea lor pe continent. Potrivit documentelor din arhivele britanice, în jurul anului 1700, tomatele erau cultivate pe scară largă în întreaga Europă.
Tomatele sunt folosite ca ingredient de bază în numeroase salate şi preparate culinare populare, precum lasagna, spaghete bolognese şi pizza.
Specialiştii din industria alimentară se aşteaptă ca noua varietate creată să atragă numeroşi admiratori datorită gustului ei dulce.
Cultivatorii de tomate au alcătuit o scală a conţinutului de zahăr, alcătuită din 13 trepte. Pe această scală, coeficientul minim de zahăr al soiului Sugardrop este de 9, această valoare fiind de altfel coeficientul maxim al piersicilor.
Tomatele sunt considerate alimente foarte sănătoase, iar prin obţinerea acestui soi dulce, specialiştii speră să îi determine pe copii să le adopte cu mai mare uşurinţă în dieta lor zilnică.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe