Top cinci cele mai frecvente mituri despre slăbit

Din dorinţa de a slăbi cât mai repede, suntem tentaţi să căutăm tot felul de soluţii care, mai devreme sau mai târziu, ne pun sănătatea în pericol, atenţionează nutriţioniştii. Ei spun că există câteva reguli de bază în orice dietă şi că doar medicul poate spune cum trebuie aplicate principiile pentru a obţine rezultatele dorite. Gândul prezintă un top cinci al celor mai frecvente mituri despre slăbit şi pericolele care se ascund în spatele acestora.

Urmărește
90 afișări
Imaginea articolului Top cinci cele mai frecvente mituri despre slăbit

Top cinci cele mai frecvente mituri despre slăbit

1. Atunci când ne apucăm de slăbit, primul aliment tăiat de pe listă este pâinea. Total eronat. Pâinea oferă organismului hidraţi de carbon şi fibre. Pentru că atunci când dorim să ardem grăsimi pâinea albă nu este tocmai cea mai indicată, nutriţioniştii o recomandă pe cea neagră. Potrivit specialiştilor, calitatea acesteia este superioară celei albei, datorită conţinutului ridicat de fibre, care accelerează procesul de slăbire şi menţin mai mult timp starea de saţietate.

2. Ca să slăbesc repede e suficient să nu mănânc mai nimic câteva zile. Este un alt mit des întâlnit în rândul persoanelor care vor rezultate spectaculoase într-un timp relativ scurt. "Atunci când ne înfometăm, organismul îşi dezvoltă un sistem de «protejare» a kilocaloriilor şi grăsimilor acumulate. Metabolismul va deveni leneş, ceea ce înseamnă că va fi foarte greu să pierzi în greutate", explică bionutriţionistul Livia Nena. Astfel, potrivit medicului, un regim sănătos, care să dea rezultate, trebuie să fie bazat pe mese regulate.

Citeşte mai multe mituri de slăbit pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici