Prima pagină » Ştiinţă-Sănătate » Migdalele îmbunătăţesc digestia, accelerând tranzitul intestinal

Migdalele îmbunătăţesc digestia, accelerând tranzitul intestinal

Migdalele au un conţinut ridicat de proteine, esenţiale pentru organismul uman, respectiv 20 de grame de proteine la 100 de grame de fructe, spun medicii nutriţionişti.
Migdalele îmbunătăţesc digestia, accelerând tranzitul intestinal

Deşi sunt bogate în kilocalorii, aceste fructe nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică, deoarece conţin grăsimi „bune” şi minerale precum calciu, fier, clor, zinc şi magneziu, ce au rolul de a oferi corpului energie. Migdalele au şi un conţinut ridicat de vitamine, printre care A, B, E şi F.

Nutriţioniştii recomandă aceste fructe pentru îmbunătăţirea digestiei, datorită cantităţii mari de fibre pe care le conţin. Potrivit specialiştilor, fibrele au rolul de a echilibra tranzitul intestinal şi de a stimula detoxifierea organismului.

Citeşte mai multe despre beneficiile migdalelor pe www.gandul.info.