- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- GENEVA, (23.11.2009, 14:33)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Topirea gheţarilor ar putea provoca pagube de 28.000 miliarde de dolari în oraşele de coastă
Inundaţiile din peste o sută de mari oraşe de coastă provocate de topirea gheţarilor ar putea provoca pagube de până la 28.000 de miliarde de dolari în 2050, potrivit unui studiu realizat de Fondul Mondial pentru Natură (WWF) publicat luni.
Urmărește
233 afișări
Topirea gheţarilor ar putea provoca pagube de 28.000 miliarde de dolari în oraşele de coastă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Dacă temperatura va înregistra o creştere între 0,5 şi 2 grade până în 2050, este posibil ca nivelul mării să crească cu o jumătate de metru, provocând importante pagube financiare", a explicat responsabilul cu probleme de Climă şi energie din cadrul WWF Elveţia, Ulrike Saul.
Un astfel de scenariu privind creşterea nivelului mărilor ar provoca pagube de până la 28.000 de miliarde de dolari (18.840 de miliarde de euro) în cele mai importante 136 de oraşe-port ale lumii, relevă studiul la care a participat compania germană de asigurări Allianz.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Dacă politicile actuale în materie de protecţie a mediului nu se modifică, este mai probabil să înregistrăm o creştere de 2 grade în 2050", a insistat Saul.
Coasta de nord a Statelor Unite este o regiune care ar trebui să fie "supraproporţional" afectată de nivelul mării, care ar putea astfel să crească cu încă 15 centimetri faţă de media la nivel mondial.
La New York, "o creştere a nivelului mării ar putea fi agravată de o creştere a frecvenţei şi gravităţii furtunilor şi uraganelor", continuă studiul.
Asociat ridicării nivelului mării, un uragan de categoria 4 care loveşte acest oraş ar putea genera în 2050 pagube materiale de peste 5.000 de miliarde de dolari, faţă de 1.000 de miliarde la ora actuală, potrivit WWF.
"Acesta este motivul pentru care trebuie să facem tot posibilul ca să împiedicăm o creştere a temperaturii mai mare de două grade faţă de temperaturile preindustriale", avertizează unul dintre directorii WWF Elveţia, Walter Vetterli.
Pentru a atinge acest obiectiv, ţările industrializate vor trebui să îşi reducă emisiile de dioxid de carbon cu 40 la sută până în 2020, estimează organizaţia, cerând guvernelor care vor participa la summitul ONU privind clima din decembrie, de la Copenhaga, să adopte "un acord ambiţios şi coercitiv" care să înlocuiască protocolul de la Kyoto, ce va expira în 2012.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe