- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (24.05.2011, 15:41)
- Florin Badescu , Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Topul celor mai spectaculoase specii noi descoperite în 2011. Vezi aici cum arată
Un păianjen care ţese o pânză extrem de solidă, un gândac săltăreţ, o ciupercă fosforescentă, o bacterie devoratoare de rugină şi un melc supranumit "tiranozaur" au fost incluşi în topul 10 al celor mai spectaculoase specii descoperite în 2011, au anunţat, luni, cercetătorii americani.
Urmărește
1721 afișări
Topul celor mai spectaculoase specii noi descoperite în 2011. Vezi aici cum arată (Imagine: species.asu.edu)
În fiecare an, Institutul internaţional de explorare a speciilor, un organism ataşat Universităţii de Stat din Arizona, publică o listă care include speciile de animale şi plante recent descoperite, reţinându-le pe cele mai spectaculoase.
Institutul este specializat în taxonomie (ştiinţa clasificării speciilor) şi militează pentru protejarea lor. Munca de cercetare în acest domeniu este departe de a se fi încheiat: "Estimăm că, din 1758, am catalogat mai puţin de 20% din totalul speciilor de plante, animale şi bacterii care trăiesc pe Terra", a declarat Quentin Wheeler, entomologul care conduce institutul citat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Specia desemnată câştigătoare în clasamentul din 2011 este păianjenul Darwin (Caerostris darwini), care secretă un fir de mătase de două ori mai rezistent ca cel produs de păianjenii obişnuiţi, fiind capabil să ţeasă pânze de peste 25 de metri, pentru a traversa râurile din insula Madagascar, unde a fost descoperit.
O bacterie devoratoare de rugină, descoperită pe epava transatlanticului Titanic de către savanţii canadieni şi spanioli, a făcut la rândul ei senzaţie. "Oamenii de ştiinţă cred că acest organism poate fi utilizat pentru eliminarea reziduurilor de pe epave şi de pe platformele petroliere de pe fundurile oceanelor", au anunţat reprezentanţii institutului.
Melcul tiranozaur a ţinut să contrazică dictonul "animalele mici nu le mănâncă pe cele mari". Acest gasteropod a fost descoperit după ce a atacat nasul unei fetiţe din Peru. Este singura specie de melc înzestrată cu mandibulă şi dinţi, atât de puternici încât a primit numele redutabilului dinozaur.
Topul din 2011 cuprinde şi prima ciupercă cunoscută care creşte sub apă, o altă ciupercă, fosforescenta, o lăcustă care polenizează o orhidee pe cale de dispariţie, dar şi o şopârlă uriaşă (o specie de Varan).
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe