- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (24.05.2011, 15:41)
- Florin Badescu , Florin Badescu ,
Topul celor mai spectaculoase specii noi descoperite în 2011. Vezi aici cum arată
Un păianjen care ţese o pânză extrem de solidă, un gândac săltăreţ, o ciupercă fosforescentă, o bacterie devoratoare de rugină şi un melc supranumit "tiranozaur" au fost incluşi în topul 10 al celor mai spectaculoase specii descoperite în 2011, au anunţat, luni, cercetătorii americani.
Urmărește
1722 afișări
Topul celor mai spectaculoase specii noi descoperite în 2011. Vezi aici cum arată (Imagine: species.asu.edu)
În fiecare an, Institutul internaţional de explorare a speciilor, un organism ataşat Universităţii de Stat din Arizona, publică o listă care include speciile de animale şi plante recent descoperite, reţinându-le pe cele mai spectaculoase.
Institutul este specializat în taxonomie (ştiinţa clasificării speciilor) şi militează pentru protejarea lor. Munca de cercetare în acest domeniu este departe de a se fi încheiat: "Estimăm că, din 1758, am catalogat mai puţin de 20% din totalul speciilor de plante, animale şi bacterii care trăiesc pe Terra", a declarat Quentin Wheeler, entomologul care conduce institutul citat.
Specia desemnată câştigătoare în clasamentul din 2011 este păianjenul Darwin (Caerostris darwini), care secretă un fir de mătase de două ori mai rezistent ca cel produs de păianjenii obişnuiţi, fiind capabil să ţeasă pânze de peste 25 de metri, pentru a traversa râurile din insula Madagascar, unde a fost descoperit.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
O bacterie devoratoare de rugină, descoperită pe epava transatlanticului Titanic de către savanţii canadieni şi spanioli, a făcut la rândul ei senzaţie. "Oamenii de ştiinţă cred că acest organism poate fi utilizat pentru eliminarea reziduurilor de pe epave şi de pe platformele petroliere de pe fundurile oceanelor", au anunţat reprezentanţii institutului.
Melcul tiranozaur a ţinut să contrazică dictonul "animalele mici nu le mănâncă pe cele mari". Acest gasteropod a fost descoperit după ce a atacat nasul unei fetiţe din Peru. Este singura specie de melc înzestrată cu mandibulă şi dinţi, atât de puternici încât a primit numele redutabilului dinozaur.
Topul din 2011 cuprinde şi prima ciupercă cunoscută care creşte sub apă, o altă ciupercă, fosforescenta, o lăcustă care polenizează o orhidee pe cale de dispariţie, dar şi o şopârlă uriaşă (o specie de Varan).
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Pensionarii din România care au muncit între acești ani ar putea primi 400 de lei în plus, începând cu 1 februarie 2025
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:40
Deputat PSD, despre o candidatură a lui Victor Ponta la prezidenţiale: Ar fi o aventură personală
-
astăzi, 11:35