Prima pagină » Ştiinţă-Sănătate » Ce fructe şi legume trebuie să mâncăm în perioada rece şi cum le conservăm

Ce fructe şi legume trebuie să mâncăm în perioada rece şi cum le conservăm

O dietă echilibrată presupune includerea legumelor şi fructelor în masa zilnică. Odată cu intrarea în sezonul rece, aceste alimente sunt mai greu de găsit, iar specialiştii în nutriţie susţin că fructele şi legumele de import nu sunt alegerea potrivită pentru a echilibra regimul zilnic.
Ce fructe şi legume trebuie să mâncăm în perioada rece şi cum le conservăm

Gândul vă oferă cele mai bune soluţii în alegerea fructelor şi a legumelor atunci când vine vorba de alimente importate. „Din păcate, astăzi organismul nu este hrănit ci intoxicat cu ajutorul mâncării. Fructele şi legumele sunt tratate chimic înainte de a ajunge pe masa noastră, fapt ce duce la intoxicarea ficatului, a rinichilor şi a sistemului nervos central”, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Din­colo de faptul că alimentele sunt tra­tate cu pesticide, acestea sunt pul­­ve­rizate cu tot felul de substanţe to­xice pentru a rezista cât mai mult. „Cea mai bună soluţie este să mâncăm fructe şi legume atunci când este sezonul lor. Dar, pentru că şi în perioada rece corpul are nevoie de vitamine şi substanţe nutritive oferite de acestea, trebuie să fim atenţi la alimentele pe care le alegem”, recomandă prof. dr. Mencinicopschi.

Citeşte mai multe despre fructe şi legume pe www.gandul.info