Gândul vă oferă cele mai bune soluţii în alegerea fructelor şi a legumelor atunci când vine vorba de alimente importate. „Din păcate, astăzi organismul nu este hrănit ci intoxicat cu ajutorul mâncării. Fructele şi legumele sunt tratate chimic înainte de a ajunge pe masa noastră, fapt ce duce la intoxicarea ficatului, a rinichilor şi a sistemului nervos central”, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
Dincolo de faptul că alimentele sunt tratate cu pesticide, acestea sunt pulverizate cu tot felul de substanţe toxice pentru a rezista cât mai mult. „Cea mai bună soluţie este să mâncăm fructe şi legume atunci când este sezonul lor. Dar, pentru că şi în perioada rece corpul are nevoie de vitamine şi substanţe nutritive oferite de acestea, trebuie să fim atenţi la alimentele pe care le alegem”, recomandă prof. dr. Mencinicopschi.
Citeşte mai multe despre fructe şi legume pe www.gandul.info