- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (15.04.2010, 17:23)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Transferul ADN-ului de la un ovul fecundat la altul ar putea împiedica transmiterea bolilor genetice
Transferul ADN-ului de la un ovul fecundat la un altul ar putea împiedica transmiterea de la mamă la copil a maladiilor genetice, cu ajutorul unei tehnici puse la punct de o echipă de cercetători britanici, al căror studiu a fost publicat în revista Nature.
Urmărește
319 afișări
Transferul ADN-ului de la un ovul fecundat la altul ar putea împiedica transmiterea bolilor genetice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Cercetătorii britanici, coordonaţi de Douglass Turnbull, profesor de neurologie la Universitatea din Newcastle, au transplantat cu succes materialul genetic din nucleul unui ovul uman fecundat în interiorul unui alt ovul fecundat, renunţând la mitocondrii, organite prezente în citoplasmă, care produc energie pentru celule şi care conţin propriul lor ADN.
Mutaţiile la nivelul ADN-ului mitocondrial sunt destul de frecvente: o persoană din 250 este purtătoarea unei mutaţii care poate să provoace, prin trecerea de la mamă la copil, probleme neurologice, musculare şi cardiace, dar şi surditate şi diabet. În Marea Britanie, o persoană din 6.500 suferă de maladii cauzate de aceste mutaţii, pentru care nu există tratamente.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Pentru acest studiu, cercetătorii au utilizat 80 de ovule fecundate (embrioni) donate de cuplurile care au urmat tratamente de fecundare in vitro (FIV), care nu erau compatibile cu FIV. Nucleele provenind din spermatozoizi şi ovule nu fuzionaseră încă.
Cercetătorii britanici au extras nucleele şi le-au transferat în alte ovulte fecundate ale căror nuclee au fost înlăturate. Deoarece foarte puţină citoplasmă a fost transferată în timpul acestei proceduri, doar 2% din totalul ADN-ului mitocondrial a ajuns cu nucleele transferate în noile celule, această cantitate fiind insuficientă pentru a provoca declanşarea unor boli.
Oamenii de ştiinţă le-au permis celor 80 de embrioni manipulaţi genetic să se dezvolte timp de opt zile, pentru a vedea dacă aceştia pot să crească în continuare. Dintre aceştia, 18 embrioni au continuat să se dezvolte şi unii dintre ei au ajuns să conţină câteva sute de celule.
Această tehnică a fost testată cu succes în 2009 pe maimuţe, de o echipă de medici coordonată de Shoukhrat Mitalipov de la Universitatea Portland din statul american Oregon, dar cu transfer de ADN nuclear provenind din ovule nefecundate. Utilizarea unor ovule fecundate ar ridica, în opinia lui Mitalipov, o problemă de etică, în măsura în care această procedură ar duce la distrugerea unui embrion.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe