- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (12.08.2009, 21:15)
Trăsăturile faciale, un posibil indicator al declinului funcţiilor mintale la bătrâneţe
Bărbaţii cu trăsături faciale simetrice se confruntă cu un risc mai scăzut de declin al funcţiilor lor mintale la bătrâneţe, susţin cercetătorii scoţieni, într-un studiu care a fost publicat în revista Evolution and Human Behaviour, informează bbc.co.uk.
Urmărește
65 afișări
Trăsăturile faciale, un posibil indicator al declinului funcţiilor mintale la bătrâneţe (Imagine: Mediafax Foto)
Psihologii de la Universitatea din Edinburg au descoperit o legătură directă între simetria trăsăturilor faciale şi performanţele mintale ale bărbaţilor cu vârste cuprinse între 79 şi 83 de ani.
Cercetătorii au analizat rezultatele studiului Scottish Mental Survey, realizat în 1932, şi au monitorizat trăsăturile faciale ale voluntarilor cu ajutorul fotografiilor. Ei au ajuns la concluzia că există o legătură între aparenţa fizică şi declinul funcţiilor mintale.
Simetria facială indică faptul că persoana în cauză s-a confruntat de-a lungul dezvoltării sale cu mai puţini factori genetici şi perturbaţii de mediu, precum boli, toxine, malnutriţie sau mutaţii genetice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Exportul de arme ruseşti s-a prăbuşit cu 92% în anul 2024, a scăzut de 14 ori faţă de 2021, la sub 1 miliard de euro. Paradoxal, România a ajuns Rusia la exportul de arme
-
Germania ar fi dispusă să trimită trupe de menţinere a păcii în Ucraina: „Suntem cel mai mare partener NATO din Europa”
-
Şeful gigantului grup austriac de construcţii Strabag, prezent şi în România, „a murit brusc şi neaşteptat” la vârsta de 44 de ani
"Studiile precedente au sugerat faptul că declinul cognitiv este un aspect al procesului de îmbătrânire a corpului. Această legătură demonstrează că simetria facială poate fi folosită drept un marker ce poate să prezică acest declin", a declarat Lars Penke, coordonatorul studiului.
Cercetătorii scoţieni nu au putut însă să obţină rezultate asemănătoare şi în cazul femeilor. Una dintre explicaţiile sugerate de cercetători este faptul că ADN-ul uman are efecte diferite la bătrâneţe asupra femeilor. O altă teorie susţine că declinul mintal este "amânat" în cazul femeilor, deoarece ele trăiesc, în medie, mai mult decât bărbaţii.
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. Dispozitivele erotice smart sunt vulnerabile la atacuri cibernetice
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
PROSPORT.RO
Tabel pentru bărbați și femei | Pe ce dată ieși la PENSIE, în funcție de luna și de anul nașterii
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe