- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (11.03.2009, 18:47)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tratament genetic anticancer promiţător
Cercetătorii britanici au anunţat descoperirea unei metode noi de deplasare în organism a genelor anticancer, într-o manieră selectivă, acestea distrugând doar celulele canceroase, cu ajutorul nanotehnologiei.
Urmărește
36 afișări
Tratament genetic anticancer promiţător
Această metodă a fost testată în laborator pe şoareci şi urmează să fie testată pe subiecţi umani în aproximativ doi ani.
Dacă rezultatele vor fi bune, acesta va reprezenta cel mai eficient mecanism de deplasare a genelor anticancer în organismul uman.
Cercetătorul britanic Andreas Schatzlein, de la School of Pharmacy din Londra, autorul acestui studiu, a declarat că a fost pentru prima oară când nanoparticulele au fost direcţionate către tumorile canceroase într-o manieră atât de selectivă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Echipa de cercetători a introdus genele anticancer în câteva nanoparticule, care au acţionat doar asupra celulelor canceroase şi nu au afectat în niciun fel celulele sănătoase. Odată administrate, aceste gene au forţat celulele bolnave să producă proteinele care distrug cancerul.
Această metodă poate fi extrem de folositoare persoanelor care suferă de forme de cancer inoperabile, mai ales atunci când tumorile se află în apropierea organelor vitale, precum creierul sau plămânii.
Rezultatele acestui studiu au fost publicate în ediţia online a revistei Cancer Research.
Terapia genetică este considerată o metodă foarte promiţătoare pentru tratarea cancerului şi a altor maladii, dar, până în prezent, deplasarea genelor prin organism până la locul în care trebuie să acţioneze a constituit un impediment major.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe