Tratament genetic anticancer promiţător

Cercetătorii britanici au anunţat descoperirea unei metode noi de deplasare în organism a genelor anticancer, într-o manieră selectivă, acestea distrugând doar celulele canceroase, cu ajutorul nanotehnologiei.

Urmărește
36 afișări
Imaginea articolului Tratament genetic anticancer promiţător

Tratament genetic anticancer promiţător

Această metodă a fost testată în laborator pe şoareci şi urmează să fie testată pe subiecţi umani în aproximativ doi ani.

Dacă rezultatele vor fi bune, acesta va reprezenta cel mai eficient mecanism de deplasare a genelor anticancer în organismul uman.

Cercetătorul britanic Andreas Schatzlein, de la School of Pharmacy din Londra, autorul acestui studiu, a declarat că a fost pentru prima oară când nanoparticulele au fost direcţionate către tumorile canceroase într-o manieră atât de selectivă.

Echipa de cercetători a introdus genele anticancer în câteva nanoparticule, care au acţionat doar asupra celulelor canceroase şi nu au afectat în niciun fel celulele sănătoase. Odată administrate, aceste gene au forţat celulele bolnave să producă proteinele care distrug cancerul.

Această metodă poate fi extrem de folositoare persoanelor care suferă de forme de cancer inoperabile, mai ales atunci când tumorile se află în apropierea organelor vitale, precum creierul sau plămânii.

Rezultatele acestui studiu au fost publicate în ediţia online a revistei Cancer Research.

Terapia genetică este considerată o metodă foarte promiţătoare pentru tratarea cancerului şi a altor maladii, dar, până în prezent, deplasarea genelor prin organism până la locul în care trebuie să acţioneze a constituit un impediment major.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici