Tratament medical? Peste 60% dintre români se tratează "băbeşte" când se îmbolnăvesc

Obiceiurile românilor nu sunt cele mai fericite în ceea ce priveşte modul de reacţie la propriile probleme de sănătate. Potrivit unui studiu al Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale, peste 60% dintre respondenţi susţin că se tratează singuri atunci când se îmbolnăvesc, fie că aleg metode tradiţionale, medicamente cumpărate de la farmacie sau tratamente alternative.

Urmărește
27 afișări
Imaginea articolului Tratament medical? Peste 60% dintre români se tratează "băbeşte" când se îmbolnăvesc

Tratament medical? Peste 60% dintre români se tratează "băbeşte" când se îmbolnăvesc

Explica]ia, scrie BUSINESS Magazin, stă, pe de o parte, în lipsa de educaţie medicală a populaţiei şi în puterea de cumpărare redusă, dar pe de altă parte şi în încrederea destul de scăzută în personalul medical.

"Nici nu e de mirare! Preşedintele României, fostul premier sau chiar Andreea Esca au avut încredere în sistemult de sănătate românesc atunci când au ales să se trateze în străinătate?", se întreabă retoric Ioana Cacovean, preşedintele Patronatului Farmaciştilor din România, socotind că exemplele date de personaje marcante ale vieţii publice consolidează şi mai mult neîncrederea societăţii în spitale şi în medici.

Citeşte mai multe pe www.businessmagazin.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici