- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (13.01.2011, 21:46)
- Elvira Gheorghita , Elvira Gheorghita ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tratament nou în schizofrenie, boala care afectează 80.000 de români şi 1% din populaţia lumii
Un nou tratament în schizofrenie, boala care afectează 80.000 de români şi 1% din populaţia lumii, reprezintă un progres semnificativ pentru pacienţi, medici şi asistenţi, oferind o alternativă comodă şi mai puţin invazivă, întrucât medicamentul este injectat în braţ, spune doctorul Dan Prelipceanu.
Urmărește
10371 afișări
"Introducerea formei cu administrare în muşchiul deltoid (braţ) a medicamentul (rispolept consta) face ca tratamentul să devină mult mai prietenos. În reprezentarea pacientului, medicamentul devine comparabil cu un banal vaccin, ceea ce este un element în plus de creştere a aderenţei la tratament", arată profesorul universitar doctor Dan Prelipceanu, într-un comunicat de presă remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.
Lipsa aderenţei la tratament reprezintă unul dintre cele mai provocatoare aspecte în schizofrenie, în condiţiile în care majoritatea pacienţilor întrerup tratamentul în primul an şi, ca urmare, boala se agravează şi este necesară reinternarea, a precizat medicul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
O nouă industrie prinde contur: Cum ar putea ajunge România un hub regional pentru esports
-
Criză politică în Austria. Karl Nehammer îşi dă demisia în urma eşecului formării unei coaliţii
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Muniţie proaspătă pentru strategiile expansioniste ale Guvernului Netanyahu în Orientul Mijlociu
"Administrarea în deltoid (braţ) aduce o mai mare uşurinţă în administrare; flexibilitatea opţiunii pacientului privind locul injecţiei în condiţiile unei eficacităţi terapeutice echivalente este însoţită de o posibilă reducere a stigmei asociate cu vechile tratamente. Aceste aspecte noi se adaugă calităţilor deja cunoscute ale preparatului - riscul mai mic al recăderilor prin asigurarea unui tratament cu acţiune prelungită, tradus prin scăderea numărului de internări în spital şi scăderea costurilor totale de îngrijire a bolii precum şi şansa unei funcţionări mai bune", a explicat medicul Victor Marinescu.
Potrivit statisticilor, 1% din populaţia lumii şi 80.000 de români suferă de schizofrenie - o afecţiune cerebrală gravă şi, de cele mai multe ori, cronică, ce afectează capacitatea persoanei de a gândi clar, de a relaţiona cu ceilalţi şi de a diferenţia realitatea de imaginaţie.
Boala apare de obicei în adolescenţă sau în jurul vârstei de 20 de ani, deşi simptomele pot să nu fie evidente imediat, şi necesită tratament pe termen lung sau pe durata întregii vieţi, cu medicamente antipsihotice.
Primul antipsihotic atipic cu acţiune prelungită care se administrează în braţ este în prezent disponibil în România pentru tratamentul schizofreniei la pacienţii stabilizaţi în prezent cu antipsihotice administrate oral.
Medicamentul (risperidonă) este un antipsihotic atipic cu acţiune prelungită, administrat la interval de două săptămâni prin injectare fie în muşchiul deltoid al braţului, fie în muşchiul gluteal al fesei. Noul loc de injectare, în muşchiul deltoid, oferă pacienţilor şi profesioniştilor din domeniul sănătăţii mai multe posibilităţi de a alege tratamentul pentru schizofrenie.
Reducerea la minim a riscului de recădere, mai ales în primii trei-cinci ani după diagnosticarea schizofreniei, este esenţială, deoarece recăderile repetate în această perioadă pot determina înrăutăţirea prognosticului afecţiunii.
Costurile sociale ale recăderii sunt semnificative, aceasta fiind asociată cu un risc crescut de spitalizare şi care poate avea un impact considerabil asupra respectului de sine şi calităţii vieţii persoanei prin întreruperi ale educaţiei sau serviciului şi prin perturbarea vieţii familiale şi sociale.
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
VIDEO. La întâlnirea oficială a liderilor europeni cu liderii sirieni din Damasc, noul lider al Siriei, Ahmed al-Sharaa, a refuzat să dea mâna cu Annalena Baerbock, ministrul german de Externe
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată vila de 1 milion de euro în care locuiesc Ștefan Bănică Jr. și Lavinia Pîrva. Casa este construită pe 4 nivele
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe