- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (21.07.2012, 18:48)
- Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tratament surprinzător contra cancerului de prostată: Nanoparticule din aur
Un tratament cu nanoparticule din aur, testat în laborator, prezintă mai puţine inconveniente în comparaţie cu chimioterapia clasică, în tratamentul contra cancerului de prostată.
Urmărește
752 afișări
Tratament surprinzător contra cancerului de prostată: Nanoparticule din aur
Combinând un compus din planta de ceai cu nanoparticule din aur radioactiv, cercetătorii americani speră să dezvolte un nou tratament eficient contra cancerului de prostată, afirmă autorii unui studiu, publicat recent în Proceedings of the National Academy of Sciences, informează site-ul publicaţiei franceze Le Figaro.
La vârsta de 60 de ani, un bărbat din trei are tumori microscopice canceroase la prostată, însă cele mai multe dintre ele evoluează foarte puţin sau chiar deloc. Peste 70.000 de cazuri de cancer la prostată sunt diagnosticate în fiecare an în Franţa, iar boala cauzează aproximativ 5.000 de decese anual. Problema este simplă: cum să tratezi această tumoare fără ca terapia să facă mai mult rău decât bine? Astfel, în anumite tipuri de cancer, chimioterapia este necesară, dar ea generează efecte secundare uneori importante, întrucât produsele chimice utilizate în acest tratament atacă nu doar tumoarea, ci şi alte organe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Investiţiile străine din Bulgaria se prăbuşesc din cauza nesiguranţei economice şi politice
-
1,3 milioane de dolari pentru un ton de 276 de kilograme - un lanţ de restaurante de sushi a plătit a doilea cel mai mare preţ din istorie
-
Războiul din Ucraina. Zelenski: Forţele ruse şi nord-coreene au suferit pierderi importante în luptele din sudul regiunii ruse Kursk
Multe piste pentru conceperea unor tratamente mai puţin nocive, dezvoltarea unor medicamente noi sau a unor terapii cu ultrasunete de exemplu sunt explorate de medicii oncologi din lumea întreagă.
"În studiul nostru, am arătat că un compus prezent în frunzele de ceai era atras de celulele canceroase de la prostată", a declarat Kattesh Katti, profesor de radiologie la şcoala de medicină de la Universitatea Missouri-Columbia, unul dintre autorii studiului. "Atunci când se combină compusul din ceai cu nanoparticule din aur radioactiv, acel compus ajută nanoparticulele să ajungă la locul specific al tumorii şi să distrugă celulele tumorale", a adăugat Kattesh Katti. Graţie acestui detaliu, cercetătorii au posibilitatea de a utiliza doze de câteva mii de ori mai mici decât în cazul chimioterapiilor, evitând astfel afectarea altor organe.
Medicii americani au folosit nanoparticule din aur radioactiv, întrucât acest izotop are o durată de viaţă înjumătăţită (intervalul de timp după care aceste particule încetează să mai fie radioactive) de 2,7 zile. După trei săptămâni, medicii nu mai detectează urme de radioactivitate în organismul pacientului. Experimentele realizate pe şoareci au arătat reduceri semnificative în volum ale tumorilor, după 28 de zile de tratament în care au fost efectuate doar una sau două injecţii cu nanoparticule.
"Credem că aceste nanoparticule ar putea să reducă sau chiar să elimine complet acest tip de tumori, indiferent dacă ele au o evoluţie lentă sau una agresivă", consideră Cathy Cutler, coautoare a studiului.
Studiul a început prin determinarea mărimii corecte a nanoparticulelor din aur radioactiv, produse de reactorul universităţii americane. Dacă particulele sunt prea mici, ele riscă să nu rămână în prostată şi să se răspândească în organism. Dacă sunt prea mari, ele ar putea să nu intre în tumori. Medicii au trebuit deci să găsească mărimea potrivită care permite nanoparticulelor să poată să intre în tumori şi să rămână în ele.
Drumul este încă lung până la realizarea de teste clinice pe oameni. Următoarea etapă va consta în teste pe câini bolnavi de acest tip de cancer. Această boală care afectează patrupedele canine prezintă asemănări mari cu formele umane ale maladiei.
Citește pe alephnews.ro: SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare al focului în 2025
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată vila de 1 milion de euro în care locuiesc Ștefan Bănică Jr. și Lavinia Pîrva. Casa este construită pe 4 nivele
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe