- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (02.10.2009, 22:20)
Tratamentele împotriva îmbătrânirii, mai aproape decât o credem
Cercetătorii britanici au obţinut o prelungire cu 20% a vieţii femelelor de şoareci cu ajutorul unei manipulări genetice, prin blocarea procesului de sintetizare a unei proteine, potrivit unui studiu publicat în revista Science.
Urmărește
75 afișări
Tratamentele împotriva îmbătrânirii, mai aproape decât o credem (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)
Acest studiu deschide calea unor viitoare medicamente capabile să împiedice apariţia la oameni a anumitor maladii asociate cu bătrâneţea.
"Suntem dintr-o dată mai aproape de tratamentele împotriva îmbătrânirii decât o credeam", a declarat David Gems de la Universitatea College din Londra, unul dintre autorii studiului.
Incapacitatea animalului de a produce proteina S6 Kinase 1 (S6K1), prezentă şi în organismul uman, provoacă efecte similare cu reducerea aportului caloric, evidenţiate de numeroase studii efectuate pe şoareci şi mai recent pe maimuţe, relevând o evidentă prelungire a vieţii şi o minimizare a efectelor îmbătrânirii asupra organismului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Israel şi Hamas au ajuns la un acord privind încetarea focului în Fâşia Gaza
-
România respinge ameninţările Moscovei: „Sunt aceleaşi teme agresive de propagandă"
-
Hamas şi Jihadul Islamic palestinian au ajuns la un acord privind încetarea focului în Gaza
În schimb, şoarecii masculi, incapabil să producă această proteină în acest experiment nu au câştigat în longevitate. Ei erau totuşi mai svelţi şi prezentau celule limfocite T, importante pentru sistemul imunitar, mai sănătoase decât ale celorlalţi şoareci de sex masculin care produceau în mod normal proteina S6K1. Medicii nu au putut să explice pentru moment aceste diferenţe dintre cele două sexe.
În medie, şoarecii modificaţi genetici pentru a nu produce proteina S6K1 au trăit 950 de zile, cu 160 de zile mai mult, sau cu 20% mai mult decât cei din grupul de control.
Alte studii au ajuns la concluzia că blocarea proteinei S6K1 antrenează creşterea activităţii unei alte molecule - AMPK - care deţine un rol cheie în reglarea cantităţii de energie din celule. Această moleculă se activează în special atunci când nivelul energetic al organismului scade, fenoment care se produce odată cu reducerea aportului caloric.
Medicamente precum Meformin, care activează molecula AMPK, sunt deja utilizate în cazul pacienţilor suferind de diabet de tipul 2, această maladie fiind adeseori asociată cu greutatea corporală în exces.
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: Israel și Hamas au ajuns la un acord de încetare a focului în Gaza. Trump: „Ostaticii vor fi eliberați rapid”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ce drame ascunde familia Eminescu? Mulți dintre cei 11 copii ai Ralucăi și ai lui Gheorghe Eminovici au avut un destin tragic
Este oficial: O nouă bancă a intrat în România. PKO Bank Polski este cea mai mare bancă din Polonia, cu active cât 70% din sistemul bancar românesc
Cine este miliardarul discret care împinge din umbră o întreagă ţară de pe drumul european către un parteneriat cu Rusia
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Petre Zaim a murit sub privirea neputincioasă a fiului său, strivit de încărcătura prăbușită de pe o macara 😢
CANCAN.RO
Motivul pentru care unele persoane se simt epuizate, imediat după ce se trezesc, dimineața, potrivit dr. neurochirurg Vlad Ciurea
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe