Trei americani au câştigat premiile pentru ştiinţă decernate de grupul Google

Trei tineri americani au câştigat premiile pentru ştiinţă decernate de grupul Google, impunându-se din 7.500 de participanţi provenind din 91 de ţări, au anunţat, marţi, reprezentanţii acestei companii de internet.

Urmărește
870 afișări
Imaginea articolului Trei americani au câştigat premiile pentru ştiinţă decernate de grupul Google

Trei americani au câştigat premiile pentru ştiinţă decernate de grupul Google (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Câştigătorii au fost premiaţi pentru proiecte care vizează tratamentul pacientelor suferind de cancer ovarian, agenţii cancerigeni potenţiali din sosurile folosite la frigăruile de pui şi îmbunăţirea calităţii aerului din locuinţe pentru a reduce frecvenţa crizelor de astm.

Câştigătoarea primului premiu, Shree Bose, care a concurat la grupa de vârstă 17-18 ani, a primit o bursă de studii de 50.000 de dolari, o călătorie în Insulele Galapagos alături de reprezentanţii programului National Geographic Explorer şi un stagiu la CERN, Organizaţia europeană pentru cercetări nucleare.

"Shree a descoperit o modalitate de a îmbunătăţi tratamentul cancerului ovarian la pacientele care au dezvoltat o rezistenţă la chimioterapie", se precizează pe un blog al grupului Google.

Ceilalţi doi câştigători sunt Lauren Hodge şi Naomi Shah, care s-au impus la categoriile de vârstă 13-14 ani şi 15-16 ani.

Lauren Hodge "a studiat efectele mai multor tipuri de sosuri asupra nivelului agenţilor potenţial cancerigeni şi periculoşi din carnea friptă de pui", au declarat reprezentanţii Google.

Naomi Shah "a realizat un studiu pentru a demonstra faptul că efectuarea unor schimbări în interiorul locuinţei poate să amelioreze calitatea aerului şi reduce dependenţa astmaticilor faţă de anumite medicamente", au adăugat reprezentanţii Google.

Lauren Hodge şi Naomi Shah au primit fiecare burse de studii de 25.000 de dolari şi stagii la Google şi la fabricantul de jucării Lego.

Din juriu au făcut parte oameni de ştiinţă renumiţi, inclusiv laureaţi ai premiului Nobel, vizionari din domeniul tehnologiilor de vârf şi alte nume importante din universul ştiinţific.

Acest concurs ştiinţific, anunţat în ianuarie, este primul proiect de acest tip lansat de grupul Google.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici