Trei copii clonaţi trăiesc în Europa de Est

Un ginecolog italian controversat, Severino Antinori, a afirmat că a clonat trei bebeluși care au în prezent nouă ani și locuiesc în Europa de Est, potrivit interviu publicat de săptămânalul Oggi.

Urmărește
125 afișări
Imaginea articolului Trei copii clonaţi trăiesc în Europa de Est

Trei copii clonaţi trăiesc în Europa de Est (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Am ajut la nașterea prin tehnica clonării a trei copii. Este vorba de doi băieți și o fată care au în prezent nouă ani. Ei s-au născut sănătoși și se află în stare excelentă de sănătate la ora actuală", a spus acesta.

În urmă cu cinci ani, omul de știință a vorbit despre nașterea a trei copii clonați, fără a da alte detalii și fără a preciza că el însuși stă la originea acestui presupus experiment.

Severino Antinori, supranumit "obstetricianul bunicilor", a devenit celebru pentru că a ajutat mai multe femei la menopauză să aibă copii.

"Respectul la viață privată a acestor familii îmi interzice să merg mai departe", a adăugat acesta, precizând că metoda folosită era "o îmbunătățire a tehnicii folosite de geneticianul scoțian Ian Wilmut care a clonat oaia Dolly".

Fără a aduce nicio probă pentru a-și susține afirmațiile, medicul Antinori a afirmat că a recurs la clonare pornind de la celulele a trei tați pentru că aceștia erau sterili.

El a dat asigurări că a fecundat ovocitele femeilor în laborator printr-o metodă numită transfer nuclear.

Jurnalista care i-a luat interviul i-a amintit că în Italia clonarea este interzisă de legea, dar medicul Antinori a spus că preferă "să vorbească de terapiile inovative de reprogramare genetică decât despre clonare.

Medicul s-a născut în 1945 și a devenit celebru pe plan mondial în 1994 pentru că a permis unei italience de 63 de ani să devină mamă.

În urmă cu două săptămâni, Severino Antinori a fost din nou în centrul unei polemici anunțând că va încerca să aplice fecundarea artificială a unei femei al cărei soț se află în comă ireversibilă din cauza unei tumori pe creier. Aceasta ar fi o premieră în Italia dacă procedura va fi dusă la bun sfărșit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici