- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (12.11.2014, 10:45)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Trei motive pentru care ar trebui să îţi faci o asigurare privată de sănătate
Lunar, contribuim la sănătate cu aproape 11% din venitul brut, din care 5,5% se opreşte de la asigurat şi 5,2% de la angajator. Cu toate astea, atunci când ajungem la spital, chiar şi pentru o simplă consultaţie trebuie să băgăm mâna în buzunar şi să plătim informal medicul sau asistenta.
Urmărește
354 afișări
Trei motive pentru care ar trebui să îţi faci o asigurare privată de sănătate
Costurile se ridică semnificativ atunci când trebuie să ne internăm pentru a ne face o serie de analize sau pentru a ne opera. Pe lângă plata informală pe care o dăm medicului care ne operează, medicului anestezist, asistentei şefe sau asistentei care se ocupă de noi, trebuie să avem în vedere şi faptul că am putea fi nevoiţi să cumpărăm medicamentele pe care în mod normal ar fi trebuit să le primim de la spital.
În plus, atunci când mergem la medicul de familie să ne facem analizele uzuale, de cele mai multe ori acesta ne spune că s-au terminat fondurile şi că va trebui să ne programeze pentru luna viitoare, în cazul în care nu vrem să le plătim în sistem privat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: A demisionat Nicolae Ciucă din funcția de președinte PNL
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Georgescu, mesaj către Lasconi: nu aveţi de ce să vă bucuraţi, sunteţi parte a sistemului
-
Nicolae Ciucă a demisionat din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal
O asigurare privată de sănătate ne-ar putea scăpa de astfel de situaţii. Pentru mai puţin de 3 lei daţi pe zi grija că trebuie să punem bani deoparte pentru eventualele vizite la medic va dispărea. Persoanele care beneficiază de o astfel de poliţă nu scot niciun ban din buzunar atunci când ajung la spital. Acesta reprezintă şi unul dintre motivele pentru care ar trebui să ne facem o asigurare privată de sănătate. Costurile asociate cu serviciile medicale sunt plătite de compania de asigurări de la care pacientul a achiziţionat poliţa.
Un al doilea motiv pentru care ar trebui să avem o astfel de poliţă constă în faptul că putem beneficia de servicii medicale la standarde europene, indiferent dacă ne internăm într-un spital de stat sau la privat. ”Anumite poliţe pun condiţia ca spitalul ales să aibă contract cu asiguratorul, alte poliţe indică suma pe care o oferă clientului pentru un anumit serviciu medical, indiferent de instituţia medicală pe care acesta o alege, în ţară sau în afara ţării”, precizează Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life.
În teorie, putem beneficia de tratament în străinătate şi dacă avem simpla calitate de asigurat în România, dar pentru asta trebuie să facem un dosar pe care să îl prezentăm unei comisii de la Ministerul Sănătăţii, să completăm formularul E112 şi să aşteptăm ca specialiştii de la MS să le aprobe. Asta se întâmplă în cazul în am fost diagnosticaţi cu o afecţiune gravă ce nu se poate trata în România. Deşi aparent costul tratamentului este unul gratuit, statul decontează valoarea tratamentelor la preţul din ţară. Costul serviciilor medicale stabilite la noi în ţară sunt printre cele mai mici din UE. De exemplu, un RMN de coloană vertebrală fără substanţă de contrast costă în ambulatoriu, într-un cabinet medical de radiologie din Germania, echivalentul a 1.032 de lei, în timp ce în România costă 300 de lei. Asigurarea privată de sănătate contribuie la acoperirea costului integral pentru serviciile medicale de calitate de care beneficiază pacientul.
Un al treilea motiv pro asigurare privată de sănătate îl reprezintă accesul la o a doua opinie a unui medic din străinătate. În cazul unui episod de îmbolnăvire, persoanele care au o asigurare privată de sănătate pot opta şi pentru părerea unui medic din străinătate. Mai mult de atât, compania de asigurări se ocupă de toată intermedierea care presupune realizarea unui dosar medical cu investigaţii traduse într-o limbă străină, contactarea în timp scurt a consorţiului de medici specialişti agreaţi şi intermedierea discuţiei dintre pacientul asigurat şi echipa de medici specialişti . Acest serviciu se numeşte telediagnostic.
Metropolitan Life, parte a MetLife, Inc., lider global în asigurări de viaţă, planuri de pensii şi beneficii pentru angajaţi, prezent şi pe piaţa din România, are în portofoliul său mai multe pachete de asigurări private de sănătate, ce se adresează oricărei persoane începând din primele zile de viaţă şi până la 64 de ani.
Acest material face parte din campania Sănătatea-i cel mai bun prieten, susţinută de Metropolitan Life. Urmăreşte campania şi pe Facebook.
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: Ciolacu demisionează de la conducerea PSD după rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur. „Cine e vinovat?” – „Eu!”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este femeia care a construit de la zero compania al cărei scop este să rezolve în ţara noastră cea mai mare problemă a omenirii
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:33
-
astăzi, 19:27